Mikrofon do (hlucnej) kancelarie
- M1ch4l
- VIP

- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Mikrofon do (hlucnej) kancelarie
Zdravim.
Vedeli by ste poradit mikrofon, ktory by v open-space kancelarskom prostredi nebral hulakajucich kolegov z okolia?
Pripadne mozu byt aj sluchadla s mikrofonom, ale potom nech maju rozumny zvuk na pocuvanie hudby.
Rozpocet povedzme max. 5000 KC.
Vedeli by ste poradit mikrofon, ktory by v open-space kancelarskom prostredi nebral hulakajucich kolegov z okolia?
Pripadne mozu byt aj sluchadla s mikrofonom, ale potom nech maju rozumny zvuk na pocuvanie hudby.
Rozpocet povedzme max. 5000 KC.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
- Odar
- Sponzor fóra silver

- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Mikrofon do (hlucnej) kancelarie
Smerový podcastový mikrofón, treba počítať s tým, že budeš musieť do neho rozprávať tak, aby si mal ústa pri ňom čo najbližšie. Chceš mať na ňom nastavený gain čo najnižšie, aby práve nesnímal hluk z okolia.
- Rode PodMic USB (používam takmer rok na homeoffice)
- Shure MV7+
- FiFine K688 (ako ekonomická alternatíva)
Nezabudni na stojan.
- Rode PodMic USB (používam takmer rok na homeoffice)
- Shure MV7+
- FiFine K688 (ako ekonomická alternatíva)
Nezabudni na stojan.
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
mne sa uzasne osvedcili Jabra sluchadla s mikrofonom na hlavu - plus noise cancelling zo softu. Microsoftacky Teams a Cisco Webex uzasne robia robotu
meter odomna zavíja jorkšír a na druhej strane ani fň.
meter odomna zavíja jorkšír a na druhej strane ani fň.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Jabra ma dost dobry noise cancelling. Ja pouzivam v robote Jabra Evolve2 65. Paradne filtruje okolie. Dokonca aj ked idem do hlucnej vyroby tak druha strana ma dobre pocuje. A na hudbu, neviem, nic extra ale da sa pocuvat.
myPC CPU:AMD Ryzen 7 5700X3D, MB:Gigabyte B550M K, RAM:32GB G.SKILL DDR4 3200 MHz CL16, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Presne tak. Ja mam ten isty headset uz nejaku dobu, pouzivam denne. Nepocut ani plac od deti (office mam v obyvacke).
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver

- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ja osobne doma používam len reproduktry a mám to nahlas, napriek tomu TEAMSy brutálne pokročili a aj keď mi vŕtali elektriku alebo dedinský rozhlas trieskal nahlas a tak nikto nič nepočul, takže za mňa je to viac o softe ako o HW.
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD
Ignore list: DesRe, IVNAtor, SKiLEX, stiv
- Odar
- Sponzor fóra silver

Software urcite pomoze (dost cumim, co dokaze napr. SteelSeries GG appka a ich algoritmy na potlacenie okoliteho hluku), ale prioritne potrebujes zvolit vhodny mikrofon ==> je to primarne o vybere HW.
Microphone Polar Patterns: The Basics
https://youtu.be/keBa2ocQInI
Ja som volil PodMic USB preto, lebo jeho nastavenia su ulozene priamo v mikrofone ==> netreba instalovat ziadny dodatocny software, co je v mojom pripade klucova poziadavka, nakolko v pracovnom notebooku nemam opravnenia na instalovanie akehokolvek neschvaleneho software.
Microphone Polar Patterns: The Basics
https://youtu.be/keBa2ocQInI
Ja som volil PodMic USB preto, lebo jeho nastavenia su ulozene priamo v mikrofone ==> netreba instalovat ziadny dodatocny software, co je v mojom pripade klucova poziadavka, nakolko v pracovnom notebooku nemam opravnenia na instalovanie akehokolvek neschvaleneho software.
Zhodou nahod som pred par dnami riesil tiez mikrak vyslo mi to na Shure MV7+.
.
- M1ch4l
- VIP

- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Dik za odpovede. Aktualne v praci mam Trust GXT 242 Lance. Podla datasheetu ma byt "unidirectional cardioid". Tak neviem ci si pomozem napr. zmenou patternu.
Bol to budget mikrofon, cca 1000 Kc. Kvalita zvuku je fajn, ale privelmi berie pozadie.
Pouzivame Teamsy, tie dokazu v pohode krasne odfiltrovat "neludske" zvuky. Nedokazu vsak odfiltrovat kolegov v pozadi, ked sa hlasnejsie rozpravaju. Naopak radi upozorna "singing detected" a ze mozem zvysit kvalitu.
Bol to budget mikrofon, cca 1000 Kc. Kvalita zvuku je fajn, ale privelmi berie pozadie.
Pouzivame Teamsy, tie dokazu v pohode krasne odfiltrovat "neludske" zvuky. Nedokazu vsak odfiltrovat kolegov v pozadi, ked sa hlasnejsie rozpravaju. Naopak radi upozorna "singing detected" a ze mozem zvysit kvalitu.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Spoiler: ukázať
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver

- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Lol to vazne? Singing detected som este nezazil hh rozosmialo.
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD
- Odar
- Sponzor fóra silver

V tom pripade by som ako prve skusil znizit mu gain a rozpravat do neho z mensej vzdialenosti a hlasnejsie. Ak nepomoze, tak skusit vymenit mikrofon a skusit, ci to bude lepsie (s tym, ze mas moznost ho do 2 tyzdnov vymenit).