Ahojte,
chcel by som sa na Vás známych v tejto téme obrátiť ohľadom rady.
Ako darček na okrúhle výročie by som chcel kúpiť Gramo + repráky (prípadne zosilovač).
Cena cca 500€.
Budú sa na tom púštať väčšinou staré platne ale taktiež časom aj nové (Elán, M.Gombitová, atď.)ä
Farba ideál biela prípadne svetlé drevo (ale je možné urobiť aj kompromis)
Viac požiadaviek nemám keďže sú to témy mimo môjho záberu.
Ďakujem za rady a odporúčania
Gramo + repro
Gramo + repro
Spoiler: ukázať
- molnart
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Gramo + repro
a si si isty ze to chces? 500 eur je tak na priemerny gramofon, zosik a dvojicu reprakov - samostatne.
- michalesku
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Pri gramofone by som sa nebal ist do slusneho bazaroveho kusku, 30 - 40-rocne stroje klasickych znaciek vedia byt kvalitnejsie, ako nove celkom drahe plastaky.. Vela zalezi na kvalitnej prenoske (samozrejme tu sa da tiez zacat kompromisom a potom prechadzat na lepsie a kvalitnejsie, hned odporucam novu) a pozeral by som Direct Drive.. Uplny manual vobec nie je na skodu, postaci, aby mal koncove vypinanie pohonu..
Ale ano, aj tu plati, ze dobre uz bolo, zrazu chce takmer kazdy stovky eur za cokolvek, co vie otacat platne, rovnako ako kazdy chce dvadsat eur za poskriabanu platnu Zbirku/Elan/Gombitovej s potrhanym obalom a pod.
K tomu RIAA predzosilnovac a potom budu stacit nejake slusne aktivne repro, ktore sa tu vo viacerych temach objavili..
Dalsi level bude MC prenoska a prislusny predzosilnovac alebo Hi-Fi zosilnovac s Phono vstupom a prepinanim typu prenosky..
Ale ano, aj tu plati, ze dobre uz bolo, zrazu chce takmer kazdy stovky eur za cokolvek, co vie otacat platne, rovnako ako kazdy chce dvadsat eur za poskriabanu platnu Zbirku/Elan/Gombitovej s potrhanym obalom a pod.
K tomu RIAA predzosilnovac a potom budu stacit nejake slusne aktivne repro, ktore sa tu vo viacerych temach objavili..
Dalsi level bude MC prenoska a prislusny predzosilnovac alebo Hi-Fi zosilnovac s Phono vstupom a prepinanim typu prenosky..
Vzhľadom na užši rozpočet bude problem najsť nejaky biely/svetly gramofon, ktory by zaroveň nebol uplny šrot. Ak to ma nejako hrať, tak väčšina prachov by mala isť do repro.Čiže n gramec max 200€. A tam ak chceš niečo normalne, tak Audio-Technica alebo Project. Eventualne ešte Sony. No ale tam na svetlu farbu nenaraziš.
Ak to ma byť darček, tak kupovať to z bazaru asi nie je dobry napad.
Ak to ma byť darček, tak kupovať to z bazaru asi nie je dobry napad.
- michalesku
- Používateľ

- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Zalezi dost aj na tom, ci to ma byt pre niekoho ako "tenkrat poprve", alebo to je pre cloveka, ktory uz v minulosti gramofon mal a vie, o com je film..
Za mna mozem povedat, ze by som pri takomto darceku ocenil konzultaciu so mnou, ak by ma to malo aj potesit, nie len prekvapit (a mozno aj negativne)..
Suhlasim s tym, ze repro su pre zvuk dolezite, ale zaroven sa daju v buducnosti bez problemov upgradovat. Ak budes hned na zaciatku setrit na gramofone, mohlo by sa stat, ze "presustruzi" platne a uz z nich nedostanes dobry zvuk ani so zvyskom aparatury za 3000 €..
Za mna mozem povedat, ze by som pri takomto darceku ocenil konzultaciu so mnou, ak by ma to malo aj potesit, nie len prekvapit (a mozno aj negativne)..
Suhlasim s tym, ze repro su pre zvuk dolezite, ale zaroven sa daju v buducnosti bez problemov upgradovat. Ak budes hned na zaciatku setrit na gramofone, mohlo by sa stat, ze "presustruzi" platne a uz z nich nedostanes dobry zvuk ani so zvyskom aparatury za 3000 €..
Pri dnesnych "znackovych" pristrojoch (aj lacnych) nie je velmi pravdepodobne to co pises.
tak keďže je to darček tak bazár asi nie. Iné by to bolo pre mňa.
Rodičia ešte pár rokov do zadu mali gramofón ktorý bol starší ako ja, myslim že Tesla ale typ si nepamätám.
S akým rozpočtom počítať pri mojej požiadavke? navýšenie na 600€ asi nič nevyrieši, či?
Rodičia ešte pár rokov do zadu mali gramofón ktorý bol starší ako ja, myslim že Tesla ale typ si nepamätám.
S akým rozpočtom počítať pri mojej požiadavke? navýšenie na 600€ asi nič nevyrieši, či?
A asi vyhodím tu požiadavku na bielu resp svetlú farbu. Zrejme to dosť obmedzuje výber.
Ja by som to nehrotil. Za 200€ kupiš slušny gramec (s predzosilovačom). A za 300€ aj nejake slušne aktivne bedne.
Biele repro najdeš relativne v pohode. Biely gramec, tak aby sa vošiel do rozpočtu, ťažšie.
Zvyšenie limitu na 600€ pomôže na lepšiu prenosku.
Biele repro najdeš relativne v pohode. Biely gramec, tak aby sa vošiel do rozpočtu, ťažšie.
Zvyšenie limitu na 600€ pomôže na lepšiu prenosku.
ja som na zaciatku roka toto kupoval https://www.alza.sk/audio-technica-at-l ... 683558.htm a pocuvam to na lacnych edifieroch. je citit dost rozdiel oproti tomu ked si pustis hudbu zo spotify. kedy vsak prichadza sranda je kupoval vinyly
//edit: vyberat gramofon bolo na prasky. okolo 100vky vsetky maju rovnaku cinsku "zakladnu".
//edit: vyberat gramofon bolo na prasky. okolo 100vky vsetky maju rovnaku cinsku "zakladnu".
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....