Ahojte,
Chcem kupit tlaciaren na doma / bezna obcasna CB tlac doumentov (primarne klasicky A4 format).
Vyuzitie - tlac dokumentov / faktur, scaner nie je nutnost (ale moze byt), farebna tlac nie je potrebna.
Bude vyuzivana zopar krat v mesiaci cize nemusi byt nic narocne. Zaklad v tomto pripade je aby nahradne diely / tonery atd boli lacne / dostupne.
Nie je nutnost ani wifi ani ine vymozenosti, len aby sa dalo napojit nejako na MacBook.
Vdaka za radu
Patrik
Tlaciaren
- molnart
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Tlaciaren
konkretny model ti neporadim, ale urcite by som isiel do niecoho co ma sietove prip. wifi pripojenie lebo napr. tlacenie z mobilu je velmi uzitocna vec
Spoiler: ukázať
Súhlasím, bez WiFi už nekupuj.
Podľa popisu by ti bola ideálna ČB laserovka, mal som Canon a spokojnosť, vydržala dlho a alternatívny toner bol veľmi lacný, ale to bol model spred 15 rokov neviem ako na tom sú teraz. Ale s aktuálnou tankovou Canon som tiež spokojný (Apple som neskúšal ale bez problémov tlačí z Windows aj Android), zatiaľ žiadne problémy ani pri príležitostnej tlači, akurát prvé tlačenie trvá dlho kým si vyčistí trysky.
Pozerám že najvýhodnejšie akurát vychádza asi toto:
https://www.alza.sk/brother-hl-l2442dw-d8613737.htm
https://www.abctonery.sk/laserove-toner ... 590xl.html
Z ABC tonery som brával na tú starú Canon laserovku a spokojnosť. Majú aj premium verziu toho toneru, netuším aký je rozdiel, možno o niečo černejšia čierna
Podľa popisu by ti bola ideálna ČB laserovka, mal som Canon a spokojnosť, vydržala dlho a alternatívny toner bol veľmi lacný, ale to bol model spred 15 rokov neviem ako na tom sú teraz. Ale s aktuálnou tankovou Canon som tiež spokojný (Apple som neskúšal ale bez problémov tlačí z Windows aj Android), zatiaľ žiadne problémy ani pri príležitostnej tlači, akurát prvé tlačenie trvá dlho kým si vyčistí trysky.
Pozerám že najvýhodnejšie akurát vychádza asi toto:
https://www.alza.sk/brother-hl-l2442dw-d8613737.htm
https://www.abctonery.sk/laserove-toner ... 590xl.html
Z ABC tonery som brával na tú starú Canon laserovku a spokojnosť. Majú aj premium verziu toho toneru, netuším aký je rozdiel, možno o niečo černejšia čierna
Na tvoju potrebu by bola ideal laserovka. Lenze, aktualny trh s tlaciarnmi je - bud to vyzaduje retardovanu aplikaciu, ma drahy toner, alebo aj ked je spotrebak lacny, tak sa ti po par sto stranach odmrda tlacovy valec. Pripadne je to lowcost suvix a je mozna kombinacia vsetkeho vyssie uvedeneho.
Aktualne pouzivane: Tankove - Epson L3150 / 3250 - lowcost sunt, poodlamovali sa nejake nepodstane plasty, raz bola na reklamacii kvoli tlacovej hlave. Spotrebak je lacny, ale treba mysliet na odpadovu nadobku na atrament - jednak je celkom problematicke resetovat counter nanovo a waste ink pad material objednavas z ciny (ak teda nechces tlaciaren na trivialny ukon posielat do servisu, kde ta skasnu a este zaplatis aj za dopravu). Brother je na tom lepsie co sa tyka resetu a zrejme aj materialu, ale zase musis ju celkom zlozito rozoberat (aspon teda niektore modely)
Laserova HP neverstop laser MFP 1200W - dodavany zakladny toner ledva na 200-300 stran. Po doplneni sa po 300 stranch porucal tlacovy valec (zacal robit smuhy) pomohla az vymena. Ma ju mama, tlaci obcasne - cize tvoj pripad, takze som jej nedaval tankovu a ocividne to bola asi chyba. Navyse na zakladnu funkcnost vyzaduje retardovanu aplikaciu.
Cize sumar - asi by som to riskol dnes s niektorou tankovou a dolezite - tlaciaren nikdy nevypinat! To sa v manuali nedocitas, ale usetris si kopec problemov. Nasledne si pozriet ceny spotrebaku a idelane ako sa meni nadobka na odpadovy atrament a ako je dostupna.
Aktualne pouzivane: Tankove - Epson L3150 / 3250 - lowcost sunt, poodlamovali sa nejake nepodstane plasty, raz bola na reklamacii kvoli tlacovej hlave. Spotrebak je lacny, ale treba mysliet na odpadovu nadobku na atrament - jednak je celkom problematicke resetovat counter nanovo a waste ink pad material objednavas z ciny (ak teda nechces tlaciaren na trivialny ukon posielat do servisu, kde ta skasnu a este zaplatis aj za dopravu). Brother je na tom lepsie co sa tyka resetu a zrejme aj materialu, ale zase musis ju celkom zlozito rozoberat (aspon teda niektore modely)
Laserova HP neverstop laser MFP 1200W - dodavany zakladny toner ledva na 200-300 stran. Po doplneni sa po 300 stranch porucal tlacovy valec (zacal robit smuhy) pomohla az vymena. Ma ju mama, tlaci obcasne - cize tvoj pripad, takze som jej nedaval tankovu a ocividne to bola asi chyba. Navyse na zakladnu funkcnost vyzaduje retardovanu aplikaciu.
Cize sumar - asi by som to riskol dnes s niektorou tankovou a dolezite - tlaciaren nikdy nevypinat! To sa v manuali nedocitas, ale usetris si kopec problemov. Nasledne si pozriet ceny spotrebaku a idelane ako sa meni nadobka na odpadovy atrament a ako je dostupna.
MB: GIGABYTE B850 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D Cooler: DeepCool AK620 GPU: GAINWARD GeForce RTX 5070 Ti Phoenix-S 16G SSD: Samsung 990 PRO 2 TB RAM: Patriot Viper Venom 32 GB DDR5 6000 MHz CL30 Case: NZXT H5 Flow PSU: ADATA XPG CORE REACTOR II 1000W
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G Pro X2 Superstrike, Logitech MX Master 2S
Monitor: LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Hifiman Arya Stealth / Meze 109 pro + Niceboy Voice call
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G Pro X2 Superstrike, Logitech MX Master 2S
Monitor: LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Hifiman Arya Stealth / Meze 109 pro + Niceboy Voice call
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Tanková Canon G3470 - triviálna výmena odpadovej nádobky, nový na Alze za 9€. Ale ešte som to nemusel robiť.
- Jednoduska
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ja mám úplne základnú laserovú Brother asi 8 rokov, funguje, menil som toner 2x dokopy? ale OK tlačím len deťom omaľovánky
ale je to hassle free, nebral by som pre CB zbytočne niečo zložitejšie.
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD, CPU Cooler Bequiet! Pure Loop 2
FVE: pole 8,3, menic 6,5, baterka 17,3.
Ignore list:
FVE: pole 8,3, menic 6,5, baterka 17,3.
Ignore list:
Vdaka za odpovede
Cize ak to zhrniem tam tieto 2 teoreticky
laser Brother HL-L2442DW - https://www.alza.sk/brother-hl-l2442dw-d8613737.htm
alebo
atrament Canon PIXMA G3470 - https://www.alza.sk/canon-pixma-g3470-c ... 641931.htm
Cize ak to zhrniem tam tieto 2 teoreticky
laser Brother HL-L2442DW - https://www.alza.sk/brother-hl-l2442dw-d8613737.htm
alebo
atrament Canon PIXMA G3470 - https://www.alza.sk/canon-pixma-g3470-c ... 641931.htm
- zoom
- Používateľ

- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Mas tam taku vsehochut. Na zaciatku hovoris, ze moze aj nemusi byt so skenerom. Teraz vyberies jednu atramentovu a jednu laserovu. Dokumenty sa budu tlacit obcasne, ale treba nizke naklady na tlac? Naco? Ked vytlacis priemerne 2 strany denne, tak 3000-stranovy toner vydrzi 4 roky, dajme tomu ze 3 roky. Naozaj je strasny rozdiel, ked raz za 3 roky musis kupit toner, ktory nestoji 50€ ale napriklad 70€?
Dlhodobo tu na domace pouzitie (MFP) mame radi Brother a Canon (laserovky). Nic sa nezmenilo ani teraz a budu fungovat a tlacit v pohode. Ked MFP, tak nejaku s velkym farebnym prehladnym LCD displejom, nech sa to da ovladat. Do ceny, aka ti bude vyhovovat (kedze nemame limit).
Pokial naozaj staci cisto tlaciaren, tak fajn je aj Kyocera (napr. PA4000wx alebo aj novsie PA4500 a ine). Je to tlaciaren s dobrou kvalitou tlace a vies tam kupit toner na 10000 stran, ktory sice stoji 120€, ale realne sa dostanes s cenou za jednu stranu na 50-60% Brothera ci Canonu (a uz tie su cenovo celkom fajn). A podobne ako Brother nemaju bloatware (ovladace 3MB, soft 70MB). Nevyhodou je, ze nie su take rozsirene a napriklad na Alze ich nemaju.
Ak budes naozaj tak malo tlacit, asi by som siel do laserovky. Kedze si vybral tlaciarne za 120-160€, tak to asi vychadza na Brother - tie su lacnejsie. Zakladne Canony so sietovymi funkciami zacinaju cez 200 (LBP243dw II). Ked tie dve porovnam, tak by som siel radsej do Canonu aj za par desiatok korun navyse, lebo:
Dlhodobo tu na domace pouzitie (MFP) mame radi Brother a Canon (laserovky). Nic sa nezmenilo ani teraz a budu fungovat a tlacit v pohode. Ked MFP, tak nejaku s velkym farebnym prehladnym LCD displejom, nech sa to da ovladat. Do ceny, aka ti bude vyhovovat (kedze nemame limit).
Pokial naozaj staci cisto tlaciaren, tak fajn je aj Kyocera (napr. PA4000wx alebo aj novsie PA4500 a ine). Je to tlaciaren s dobrou kvalitou tlace a vies tam kupit toner na 10000 stran, ktory sice stoji 120€, ale realne sa dostanes s cenou za jednu stranu na 50-60% Brothera ci Canonu (a uz tie su cenovo celkom fajn). A podobne ako Brother nemaju bloatware (ovladace 3MB, soft 70MB). Nevyhodou je, ze nie su take rozsirene a napriklad na Alze ich nemaju.
Ak budes naozaj tak malo tlacit, asi by som siel do laserovky. Kedze si vybral tlaciarne za 120-160€, tak to asi vychadza na Brother - tie su lacnejsie. Zakladne Canony so sietovymi funkciami zacinaju cez 200 (LBP243dw II). Ked tie dve porovnam, tak by som siel radsej do Canonu aj za par desiatok korun navyse, lebo:
- ma aj LAN port (nielen WiFi)
- ma lepsie ovladanie (viac tlacitok, vacsi displej)
- ma 1GB RAM oproti 64MB
-
Ivko
- Používateľ

- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Atramnet ani keby ma na kolenách prosili a dávali mi cashback 100€ by som nezobral...
Určite by som volil laser ak treba len ČB tlač, mal som kedysi Brother a skapala asi po 8 rokoch, teraz mám farebnú laserovku Ricoh Aficio C240dn a tá už tiež pár rokov pamätá.
Kupujem len tlačiaren, kde papier vopchám do šuplíka a zatvorím - nezniesol by som papier čo vytrča z tlačiarne
Určite by som volil laser ak treba len ČB tlač, mal som kedysi Brother a skapala asi po 8 rokoch, teraz mám farebnú laserovku Ricoh Aficio C240dn a tá už tiež pár rokov pamätá.
Kupujem len tlačiaren, kde papier vopchám do šuplíka a zatvorím - nezniesol by som papier čo vytrča z tlačiarne
Ryzen 7 5700G, ASUS TUF GAMING B550-PLUS, 32GB RAM, RTX3060, 2TB Apacer M.2 + ADATA Legend 900 2 TB, Raijintek CRATOS 850W BLACK...
Tak vsetko ma svoj usecase... tuto odporucam laserovku, ale je vela aplikacii kde ma tankovy atrament zmysel 
Tu mi funguje 11 rocna epson l550, natlacene 50 000 stran, 2x som vyprazdnoval waste ink pad, lejem tam pigmentove atramenty ktore sa nerozmocia a spokojnost
je sice pomala ale prevadzkove naklady 0 
Tu mi funguje 11 rocna epson l550, natlacene 50 000 stran, 2x som vyprazdnoval waste ink pad, lejem tam pigmentove atramenty ktore sa nerozmocia a spokojnost