pretaktovanie karty Club 3D nVidia geforce 6600
- Fanthomass
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
pretaktovanie karty Club 3D nVidia geforce 6600
ahojte..kukal som tu v diskusii nejake info o tejto karte, no nejako sa mi nic nepodarilo najst..mal by som par otazok a nakolko som vlastnikom pc len nieco cez mesiac(amater) , nechytajte sa za hlavu kvoli tomu, co ma trapi... takze ja tuto kartu mam, dlho som sa ju snazil nataktovat, ale nejako som to cez tie kadejake programy nevedel...raz som zistil, ze ju mozem taktovat priamo v ovladaci od vyrobcu, takze povodnu taktovaciu frekvenciu jadra karty som zmenil z 300 mhz na 500 mhz a frekvenciu pamate zo 600 mhz na 691 mhz..zaujimalo by ma, ci tieto hodnoty niesu pre kartu nejako nebezpecne, bo ja sa v tom moc nevyznam..zlepsenie v hrach viditelne nastalo a tak by som si toto nastavenie rad ponechal, ak teda je relativne bezpecne...nepridaval som ani ventilatory, nerobil som ziadne vnutorne upravy, skratka len som ju pretaktoval..este tam mam polozku, ze NASTAVENIE standartneho 2D, alebo vykonneho 3D, co to v praxi znamena, ak niekto vie?inak mam nejaky program aj na zmenu taktovania procesora AMD Athlon64 3000+, mozem aj ten pretaktovat bez pridania akehokolvek ventilatora?sa mi zda, ze z 2.01 ghz sa to da zvysit az na 2.50 ghz...vopred dik za vsetky pohodove odpovede..
Vitaj na fóre
- ak je ten takt stabilny , nevidim problem ...
- ak si este nevidel: http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=13176
tam mas uzitocne linky, aj na How to pretaktovat graficke karty atD ...
- How to pretaktovat procesory A64 ( K8 ) : http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 1154688253
(debata o oc CPU tu je ale OT - off topic ,cize otazky ohlade toho postuj do prislusnej sekcie procesory - Procesory)
- ak je ten takt stabilny , nevidim problem ...
- ak si este nevidel: http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=13176
tam mas uzitocne linky, aj na How to pretaktovat graficke karty atD ...
- How to pretaktovat procesory A64 ( K8 ) : http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 1154688253
(debata o oc CPU tu je ale OT - off topic ,cize otazky ohlade toho postuj do prislusnej sekcie procesory - Procesory)
s pozdravom, crux.
- Fanthomass
- Používateľ
dik za privitanie :)
Sa chcem este opytat, ze preco ma uz ovladac nechce pustit Dalej na vyssie takty?ani v jadre a ani v pamati..su na to nejake lahke programy, cez ktore to obmedzenie vypnem?
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
skus vazne radsej pouzit ten rivatuner je to ovela lepsie riesenie ako taktovat cez ovladac......
a mas tam aj viac moznosti......
a mas tam aj viac moznosti......
Desktop:MB: MSI K7n2 Delta, CPU: Athlon XP 2600+@3400+ + AC Copper Silent, Ram: PQI 2x512mb 400mhz, Gk: Inno3d GeForce 6600GT 500/1000@540/1120 + Zalman VF700AlCu, Zdroj: Delux 420W, DVD-RW: LG 4166B, HDD: Maxtor 80GB 7200ot., 19" LCD LG L194WT-SF
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M
- Fanthomass
- Používateľ
rererere a este raz re
diky moc pekne za rady, ale uz mam na tej lemre ustaleny takt 504 mhz jadro a 704 mhz pamat...sranda vsak je, ze ma ten ovladac pusti niekedy aj na ine hodnoty, sudim z toho, ze to asi pak zrejme zalezi od aktualnej teploty graf. karty...napriklad teraz po hrani hier ma to viac nepusti, ale keD vypnem comp a vychladne, pak zapnem a taktnem, dostanem sa aj na vyssie hodnnoty ako napriklad 517 mhz jadro a 727 mhz pamat, ale to som radsej dlhodobo uz neriskoval, 504/704 mi uplne staci, keDze som nemenil ani ventilaciu, nic...ale mam otazku napriek tomu jednu , aka by mala byt pracovna teplota nataktovanej karty? S tym ale, ze tam nieje menene vetranie, nic...proste nejaka vseobecna teplota nataktovanych kariet..?a kedy by som uz mal takt zmensit? a este, ze ci je nejaka hra, na ktorej sa da karta teplotne dobre odskusat, lebo rozne hry mi ju zohrievaju tiez rozne...posledna otazka, ze co je to to nastavenie toho vykonne 3D a stardantne 2D...?dik tomu, kto si da namahu odpovedat.. 8)
- Fanthomass
- Používateľ
re cruz
myslel som taku vseobecnu teplotu, ktora je este v norme..hmm a ja mal najvacsiu teplotu, co som si tak zatial vsimol asi 68 stupnov C.....napriklad take starsie hry ako mafia a tak podobne mi ju nezahrievaju takmer vobec, ale NFS2, abo aj MOH Pacific asults mi ju ohrievaju tak na tych 68.C...takze preto pytam, ze do akej teploty je to relativne v norme?
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00