Konfigurace:
ABIT IS-7 (cca 3 roky stara Intel 865)
P4 2,6GHz
1GB RAM Kingston 433DDR
zdroj AOPEN 350MHz
5x HDD, DVDRW, GeForce 4800SE
Poøidil sem si novy zdroj SEASONICa 600W a zapojil do one desky.
(dùvodem byl planovany upgrade celeho stroje do dvou let)
Zdroj po zapnuti pocitace nenabìhne, jen v nìm lehce cvakne, vìtracky na CPU a case se cuknou, ale o pootoceni se mluvit neda. Nic vic. Oder co se ze zdroje linul byl asi klasicky, kdyz je novy a ohøeje se trafo.
Upgradoval jsem BIOS a vysledek je jestì horsi. Zdroj po zapnuti jeho vypinace a propojeni s deskou (aniz by na nìj bylo cokoliv dalsiho napojeno) zacne cvakat cca 2x do sekundy a ponìkud nelibì pachne.
Podotykam, ze nedoslo ani k zapnuti PC, tzn. zdroj byl uveden pouze do standby rezimu da li se to tak nazvat.
Jiny novy zdroj 400W noname s toutez deskou normalnì bìzi, stejnì tak ten pùvodni 350W Aopen.
Ten nestastny Seasonic v jinem PC novìjsi konstrukce ovsem funguje take zcela bez problemù!!!
Deska je rozhodnì ATX standardu a o nìjake bouølive zmìnì ve specifikacich ATX zdrojù nevim.
Po diskusi s techniky dodavatele desky mi bylo øeceno, ze se s podobnym chovanim nikdy nesetkali. Totez jsem musel konstatovat i ja, nicmenì kolega toto chovani u jineho zdroje zaznamenal (to pøed upgrade biosu) a pomohla jen vymìna za jiny typ.
Mate nìkdo takove, nebo podobne zkusenosti? Da se to øesit se stavajici konfiguraci, nebo se mam smiøit s tim, ze to prostì fungovat nebude a relativnì svìzi comp tak zcela zbytecnì zahodit a upgradovat na vyraznì drazsi novy?

Diky
P.S.
podotykam, ze zdroj jsme nezavisle na sobì v onom stroji zkouseli dva, takze problem mezi klabosnici a zidli by nastat fakt nemìl