Hansol 930D zuzovanie obrazu
Hansol 930D zuzovanie obrazu
zdarte. Pred casom som si vsimol iste zuzovanie obrazu po bokoch.
Ako novy monitor som to mal nastavene na cca 80% sirky obrazu a teraz to mam na 100% a vidim cierne pasy po bokoch obrazu.
Cim to moze byt? Vysychajucim kondikom alebo nejaky stabilizator? Alebo odchadza cela elektronika?
uz som raz daval reklamovat Hansol 730E kde sa obraz znicoho nic zuzil o 2cm z kazdej strany. Tento ma zatial necely 1cm...
da sa stym nieco spravit?
Ako novy monitor som to mal nastavene na cca 80% sirky obrazu a teraz to mam na 100% a vidim cierne pasy po bokoch obrazu.
Cim to moze byt? Vysychajucim kondikom alebo nejaky stabilizator? Alebo odchadza cela elektronika?
uz som raz daval reklamovat Hansol 730E kde sa obraz znicoho nic zuzil o 2cm z kazdej strany. Tento ma zatial necely 1cm...
da sa stym nieco spravit?
Spoiler: ukázať
Zrejme odchadza vysokonapetove trafo. Podobne sa mi stalo na starom monase aj na TV. Oprava na Tv vysla na 2000.- monitor , siel do zberu 

8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
- matej21
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
ale tim postupne odchadza cely monitor,bo kamos ma neviem ci nie tei z taky Hansol,a raz ho zapol a mal okraje asi 2 cm,dalo sa to prezit,ale o par dni nato,hral Solitaire,a len drb a vidi ako sa mu obraz zuzil asi o polovicu,to uz ale vadilo hodne(mal to asi na 1/3 monitora)zavolal technika a ten k nemu chodi kazdy mesiac pre porucha s monitorom doteraz
MB:Biostar TForce 965PT ; CPU:Core2Duo E6300@3GHz; VGA: Inno3D 7950 GT + VF700-ALcu 550/1400@600/1900 ; RAM:Kingmax DDR2 1gb 800MHz(5-5-5-18 )@880MHz(4-5-5-12 )-2V ; HDD: WD 250gb ; LG DWD-RW ; zvuk: Creative P5800 (5.1) + Creative SB AUDIGY ; moòas:Hyundai 17" ; klav. a hlodavec - klasika ;Powered BY:Enermax liberty 400W; 3Dmark05/06/SuperPI: 10700 / 6500 / 18s
Skus u dakoho , kto robi TV , pripadne ak je v zaruke , tak servis. Na 60hz , to o zivot. Vyzera to na to trafo ,ze odchadza postupne.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Trafom to nie je. Mam Hansol 730D (Novita). Robi to tak isto. Mal som ho aj v oprave hneD ako som ho kupil. Zavada bola v riadiacom softe. Zrejme je tam nejaka flashka, ktora si priblizne pamata nejake udaje. Po nejakom impulze zo siete ju zresetovalo a rozmer mi zuzilo. To sa prejavuje len na 100Hz napr... Ostatne rozlisenia su v pohode, dokonca s rezervou. Asi po roku mi to urobilo zas, ale som to uz do opravy nedaval. Cez servisne menu sa mi to nejako podarilo nastavit. Mal som to uz aj rozobrate. Zmenou jedneho odporu (v regulacii od procesora) sa da ten rozmer upravit ako len chces.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
super, konecne nejaka uzitocna info. Skusim to pozret, ale az ked budu $$ na new monitor. Bo bez monasu nemozem ostat keby sa daco pototo...
dik... a nevies ktory to je odpor?
BTW: ten obraz sa zuzuje postupom dlzky trvania zapnuteho monitoru. TZN: ked ho zapnem studeny, tak obraz je cca 6mm od okraju, po 4h je ten obraz cca 10mm.
dik... a nevies ktory to je odpor?
BTW: ten obraz sa zuzuje postupom dlzky trvania zapnuteho monitoru. TZN: ked ho zapnem studeny, tak obraz je cca 6mm od okraju, po 4h je ten obraz cca 10mm.
Teraz presne neviem ktory odpor to je a rozoberat sa mi to moc nechce. Ak by si mal velmi problemy tak to zistim. Skus na zaciatok vojst do servisneho menu. Tam pomen polozky suvisiace s rozmerom, mozno to pomoze. Do ser. menu sa dostanes stlacenim + a - na monitore a zapnutim Power. Tabulka OSD bude fialova. Je mozne menit aj hodnoty RGB a pod... pre istotu si to odpis ak by si nieco omylom prepol.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
no neviem, ked stlacim + a - naraz a zapnem monitor, tak sa nic nestane, iba sa zapne.. OSD je rovnake.... BTW: moznost RGB mozem menit v standartnom rezime... ja mam 930D a tam je menu uplne ine ako na 730D