Problem s A64 3000+
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Problem s A64 3000+
ak kupim http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8165577
a cpu-z mi povie ze mam
AMD Athlon 64 FX-39
code name: Sledge Hammer
Socket 940
Technology:13mikronov
pece ako svina na 57°C v zatazi
Jwe to dovod na reklamaciu??
a cpu-z mi povie ze mam
AMD Athlon 64 FX-39
code name: Sledge Hammer
Socket 940
Technology:13mikronov
pece ako svina na 57°C v zatazi
Jwe to dovod na reklamaciu??
- bad_messiah
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Júl, 2004, 14:00
Re: Problem s A64 3000+
a je to isto procak na AM2? Neni to nahodou procak na s939, s tym ze ho doska nepozna...
RETRO POPIS : dlhšie som tu nebol :)
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
ziadne take ako iny socket, veD to je snaD jasne, ze procak AM2 nenabehne v 939 a podobne... Stiahni si CPU-Z 1.36 a uvidis.
co sa teploty tyka, je to trosku viac, ako by malo byt, ale to zalezi od mnohych faktorov, hlavne od prievanu v skrinke a nastavenej voltaze.
Skontroluj si, ci mas na doske najnovsi BIOS a voltaz podla CPU-Z, v BIOSe to neukazuje korektne hodnoty.
co sa teploty tyka, je to trosku viac, ako by malo byt, ale to zalezi od mnohych faktorov, hlavne od prievanu v skrinke a nastavenej voltaze.
Skontroluj si, ci mas na doske najnovsi BIOS a voltaz podla CPU-Z, v BIOSe to neukazuje korektne hodnoty.
Spoiler: ukázať
- Memnon
- Pokročilý používateľ
dakujem za radu bol to stary cpuz uz to ukazuje spravne
este ma hneva ta teplota volatz je 1,4 nemam stiahnuty najnovsi BIOS (novy bios som este doteraz nenahadzoval ale k tomu daco najdem asi na fore dakte snad) ale to vyskusam uvidim potom
chladic je klasicky BOX a teda aj teplovodiva pasta je pouzita ta co bola na chladici
k piervanu: mam len jeden otvor na pridavny 8cm ventilator nevim kam by som dal dalsi asi len do PCI slotu
zhrnutie: skusim BIOS,natlacit tam novu pastu,kuknut volatz
zatial dakujem
este ma hneva ta teplota volatz je 1,4 nemam stiahnuty najnovsi BIOS (novy bios som este doteraz nenahadzoval ale k tomu daco najdem asi na fore dakte snad) ale to vyskusam uvidim potom
chladic je klasicky BOX a teda aj teplovodiva pasta je pouzita ta co bola na chladici
k piervanu: mam len jeden otvor na pridavny 8cm ventilator nevim kam by som dal dalsi asi len do PCI slotu
zhrnutie: skusim BIOS,natlacit tam novu pastu,kuknut volatz
zatial dakujem
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
co sa pasty pouzitej na BOX chladici AMD procesora tyka, je to to najlacnejsie, co sa da zohnat a tomu odpoveda aj kvalita.
Odporucam ti zakupit Arctic Silver 5, predavaju ju napriklad v TNTradealebo Ageme. Pri spravnom pouziti vie zrazit teplotu az o 6 stupnov. Pritlak BOX chladica by mal vsak byt dostatocny, pokial nieje poskodeny.
Odporucam ti zakupit Arctic Silver 5, predavaju ju napriklad v TNTradealebo Ageme. Pri spravnom pouziti vie zrazit teplotu az o 6 stupnov. Pritlak BOX chladica by mal vsak byt dostatocny, pokial nieje poskodeny.
Spoiler: ukázať
Ak mas chladic na dotyk vlazny tak ako si pisal tak to nebude problem pritlaku a ani nedostatocneho prievanu v caseMemnon napísal:nieco na tom bude som skusal dat dole kryt a vazne klesla skusim este haluz ze tam jebnem stolny ventilator ze co to spravi
priemer 35cm to by uz malo daco spravit
Problem hladaj inde. Ci je dobry pritlak zistis ked das dolu chladic a cela plocha ktorou sa dotyka CPU musi byt pekne rovnomerne otlacena od pastya CPU. Ak je toto OK tak pravdepodobne mas problem v senzore.
BTW aky soft pouzivas na monitorovanie teploty? Skusal si aspon speedfan (najnovsi samozrejme) ?
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)
- Memnon
- Pokročilý používateľ
pouzil som CPUCool a pravdepodobne ukazuje spravne bo v biose su dost podobne udaje ...dalej plocha je podla mojho dost pritlacena teda aspon sudim podla toho ako bola pasta rozotrena na chladici a procaku
este jednu vec na zataz pouzivam Prime95 aby som zistil max teplotu ak ho vypnem v momente (cca 1sec) klesne teplota o 10°C
este jednu vec na zataz pouzivam Prime95 aby som zistil max teplotu ak ho vypnem v momente (cca 1sec) klesne teplota o 10°C