kam umiestnit teplotne cidla skrinky?
- marcello_trnava
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Aug, 2005, 20:00
kam umiestnit teplotne cidla skrinky?
mam skrinku modecom step107 s lcd a mam tu dve teplotne cidla, jedno na meranie teploty skrinky a druhe na cpu. problem je ze neviem kam umiestnit to cidlo na meranie teploty cpu. viete mi poradit? treba ho iba nejako pichnut medzi rebra pasivu alebo ako? ide mi o to aby meral teplotu co najrealnesie.
Pentium D820, Asus P5QL-E, 2x1GB DDR2 ADATA 800MHz, GF Asus 8600GT, DVDRW Samsung 203D Sata, HDD 160GB Maxtor Sata, HDD 500GB Samsung Sata, Creative P380 2.1, LCD 19´´Samsung 940N
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Najrealnejsie to cidlom dost tazko zmerias. Musel by si v strede zakladne chladica urobit miesto pre to cidlo a umiestnit ho prave tam. To by ale samozrejme (i keD len nepatrne) ovplyvnilo odvod tepla z CPU.
Pomerne presne, nie vsak najrealnejsie, je umiestnenie na zakladnu chladica v mieste, kde konci CPU, ak to jej rozmery dovoluju.
Nevidim vsak zmysel merat tymto externym cidlom prave CPU, pretoze ten sa da monitorovat velmi dobre softverovo. Skor by som pouzil to cidlo na meranie komponentov u ktorych nie je mozne pouzit iny sposob monitorovania, napr. pamatove moduly.
Osobne mam v bedni tri cidla, povodne urcene na CPU, HDD a SYS, zapojene ich mam ale samozrejme uplne inde.
Pomerne presne, nie vsak najrealnejsie, je umiestnenie na zakladnu chladica v mieste, kde konci CPU, ak to jej rozmery dovoluju.
Nevidim vsak zmysel merat tymto externym cidlom prave CPU, pretoze ten sa da monitorovat velmi dobre softverovo. Skor by som pouzil to cidlo na meranie komponentov u ktorych nie je mozne pouzit iny sposob monitorovania, napr. pamatove moduly.
Osobne mam v bedni tri cidla, povodne urcene na CPU, HDD a SYS, zapojene ich mam ale samozrejme uplne inde.
- marcello_trnava
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Aug, 2005, 20:00
ano ja viem ze softwerovo sa to da zmerat, nie je to pre mna nejaka nutnost, len ze ked tam mam ten lcd nech to ukazuje co najpresnejsie. no sak nejak ho uz len vyuzijem.
Pentium D820, Asus P5QL-E, 2x1GB DDR2 ADATA 800MHz, GF Asus 8600GT, DVDRW Samsung 203D Sata, HDD 160GB Maxtor Sata, HDD 500GB Samsung Sata, Creative P380 2.1, LCD 19´´Samsung 940N
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Presne do tej skrine som uz PC osadzal, malo dosku s LGA775 a cidlo som tam napchal k patici, vlastne rovno vedla CPU do retencneho mechanizmu patice a nebol problem ju zatvorit a cidlo sa dotykalo CPU aj chladica. Druhe som dal ako System Temp, nalepil som ho lepiacou paskou k spodku case tak, aby vrchol cidla bol cca 6cm nad spodkom.
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!