Zdielanie adresarov pod heslom vo WINXP

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
flashrobot
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 16. Okt, 2006, 02:00

Zdielanie adresarov pod heslom vo WINXP

Príspevok od používateľa flashrobot »

Zdar, mam takyto problem:
Potrebujem dat zdielat JEDEN adresar (na ostatne nak je volny pristup:D ) pod heslom. Isiel som na to tak, ze som si vytvoril new usera, vypol som "jednoduche zdielanie" a v zdielani som nastavil opravnenie iba pre toho usera, napriek tomu sa mi na druhom pc neda dostat na dany adresar (nevyhodi ani prihlasovacie okno, iba vypise chybu, ze nemam opravnenie).
Najviac by mi vyhovovalo keby som sa mohol na ten zdielany adresar lognut cez defaultny ucet "administrator", lenze stale nechce nabehnut to prihlasovacie okno....
Vopred dakujem za rady
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00

Re: Zdielanie adresarov pod heslom vo WINXP

Príspevok od používateľa AjsTi »

flashrobot napísal:Zdar, mam takyto problem:
Potrebujem dat zdielat JEDEN adresar (na ostatne nak je volny pristup:D ) pod heslom. Isiel som na to tak, ze som si vytvoril new usera, vypol som "jednoduche zdielanie" a v zdielani som nastavil opravnenie iba pre toho usera, napriek tomu sa mi na druhom pc neda dostat na dany adresar (nevyhodi ani prihlasovacie okno, iba vypise chybu, ze nemam opravnenie).
Najviac by mi vyhovovalo keby som sa mohol na ten zdielany adresar lognut cez defaultny ucet "administrator", lenze stale nechce nabehnut to prihlasovacie okno....
Vopred dakujem za rady
Myslim , ze okrem zdielania musi este nastavit zabezpecenie a tam pridat toho usera pre koho to stes. I ked sa mozem mylit.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

ak chces zdielat adresar tak aby ho ludia nevideli.
funguje to len na win. samba na linuxe to pozna :)
ked pomenovavas zdielany adresar tak na konci zadaj znamienko dolaru $
a ked sa budes chciet pripojit na ten disk od kamarata na sieti tak potom
\\IP alebo nazov compu\zdielany adresar$
priklad \\flashrobot\filmy$
AjsTi
Používateľ
Používateľ

Patko19 napísal:ak chces zdielat adresar tak aby ho ludia nevideli.
funguje to len na win. samba na linuxe to pozna :)
ked pomenovavas zdielany adresar tak na konci zadaj znamienko dolaru $
a ked sa budes chciet pripojit na ten disk od kamarata na sieti tak potom
\\IP alebo nazov compu\zdielany adresar$
priklad \\flashrobot\filmy$
To som zas nevedel ja. Dik za radu ! :deal:
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
flashrobot
Nový používateľ
Nový používateľ

ake zabezpecenie myslis???

Ten trik poznam a je dobry ale potrebujem to dat na heslo a navyse sa mi zda ze to nefunguje ked chcem dat zdielat cely disk napr E,D.. lebo E$ je uz nastavene ako defaultny share, ale zas by ma zaujimalo ako sa da na ten defaultny share E$ pripojit kedze poznam heslo na admina, ked to napisem klasicky: ako login dam administrator a zadam heslo, tak to nefunguje...
AjsTi
Používateľ
Používateľ

flashrobot napísal:ake zabezpecenie myslis???

Ten trik poznam a je dobry ale potrebujem to dat na heslo a navyse sa mi zda ze to nefunguje ked chcem dat zdielat cely disk napr E,D.. lebo E$ je uz nastavene ako defaultny share, ale zas by ma zaujimalo ako sa da na ten defaultny share E$ pripojit kedze poznam heslo na admina, ked to napisem klasicky: ako login dam administrator a zadam heslo, tak to nefunguje...
To zdielanie diskov , je myslim pre lokal admina. Neviem ci nebude treba zadat pri logovani este domenu.
Naposledy upravil/-a AjsTi v Ut 17. Okt, 2006, 09:23, upravené celkom 1 krát.
Patko19
Používateľ
Používateľ

presne treba este aj domenu zadat, takto divoko to mam v robote nastavene. nebude nahodou lepsie si vytvorit FTP server ? tam si navolis uzivatelov a pridelis im prava co mozu a co nemozu ?
flashrobot
Nový používateľ
Nový používateľ

No oba PC mam doma a su pripojene do vacsej sieti a nie sme v domene iba v skupine...
FTP.. no s tym sa mi nechce nejak babrat a ked mam pravdu povedat nemam s tym ziadne skusenosti, ved ale si myslim ze to takto musi fungovat klasicky zdielat adresare s roznym opravnenim pre roznych uzivatelov na hesla....v linuxe to viem spravit napr:) aj vo win9x :D
Patko19
Používateľ
Používateľ

to ftp bude fakt asi najlepsia moznost. aj vo wine mas ftp server len ho musis doinstalovat. je dost jednoduchy a este mozno aj v tvojom rodnom jazyku tak nebudes mat problemy.
ale ved oskusaj a uvidis

Návrat na "Operačné Systémy"