Pretaktovanie P4
Pretaktovanie P4
Dobry den.Mam P4,3.0GHz, 531BOX,SOCKET775.Zakladna doska GIGABYTE-81945GZME-RH.Chcel som si pretaktovat CPU,k doske bol na CD program EASY TUNE5,s ktorym by to malo ist pretaktovat.Tak som ho nainstaloval,ale pri stlaceni Overlocking na nic nereaguje.Ako keby bola tato funkcia vypata.V Biose som nic nenasiel,kde bysa to dalo zapat.Pekne prosim mohol by mi niekto poradit?
EASY TUNE
v tom programe keD stlacis OVERCLOCK mozes v hednoducjom rezime pridavat pretaktovanie v %. Hore mas frekvenciu procesora default a pretaktovanu. v rozsirenom mide mozes zvysovat priamo FSB, pri odomknutom nasobici nasobic, frekvenciu PCI, napatie procesora atD. Ak si z nastavenim spokojny, potom stlac GO a pri ukazovatelovi frekvencie ti to zablika - zvysia sa frekvencie a comp je pretaktovany.
Ja som to vytiahol na 3,3 3,5 aj 3,7 GH len vzdy keD som sa rovnakym sposobom chcel vratit na povodnu frekvenciu som zmrzol.
A radim -NENAHRaVAJ. Az keD ti bude vsetko fungovat si nastavenie uloz aby sa spustilo pri Dalsom spusteni pocitaca.
Ja som to vytiahol na 3,3 3,5 aj 3,7 GH len vzdy keD som sa rovnakym sposobom chcel vratit na povodnu frekvenciu som zmrzol.
A radim -NENAHRaVAJ. Az keD ti bude vsetko fungovat si nastavenie uloz aby sa spustilo pri Dalsom spusteni pocitaca.
MaBU, Intel D805, AC Freezer 7 Pro, 2x1GB, Gigabyte 8I945, Radeon 5670 1GB, Barracuda 160GB, IIYAMA 1900WS 19", Creative Inspire T6100
Re: EASY TUNE
Problem je v tom,ze v programe Easy tune,ked kliknem na Ovelocking tak nic sa nedeje.Neni to ani vysvietene.V biose neviem najst,/Skusal som aj ctrl+F1/kde to pretaktovat nikde tam neni clock CPU,FSB a podobne.Uz som z toho jelen.Neviem ci to treba niekde odomknut,alebo co,proste neviem.
mabu napísal:v tom programe keD stlacis OVERCLOCK mozes v hednoducjom rezime pridavat pretaktovanie v %. Hore mas frekvenciu procesora default a pretaktovanu. v rozsirenom mide mozes zvysovat priamo FSB, pri odomknutom nasobici nasobic, frekvenciu PCI, napatie procesora atD. Ak si z nastavenim spokojny, potom stlac GO a pri ukazovatelovi frekvencie ti to zablika - zvysia sa frekvencie a comp je pretaktovany.
Len pre zaujmavost.Pri spusteni Biosu tam mam.Standard CMOS FEATURES,Advacet Bios Features,Integrated Periphrais,Power managment Setup,PnP/PCI Configuration,PC Health Status,Frequenci/Voltage Control,Load Fail-Safe Defaults,Load Optimizet Defaults,Set Supervisor Password,Set User Pasword,Save a exit Setup,Exit Without Saving.Myslel som,ze to bude v Frekkvenci/Voltage Control,aj podla manualu by tam malo bytCPU CLOCK RATIO a SYSTEM MEMORY MULTIPLIER,ten tam je a CPU CLOCK RATIO tam vobec neni.Keby tam bol a je napisane LOCKED,jemi to jasne.No neviem co stym.
[b]Taktovanie procaku[/b]
Chcel by som pretaktovat procak Intel Celeron 1,7 Ghz s jadrom Willamette a doska ma FBS 533 Mhz a chipset VIA P4X266(VT8753) poradite mi? Cez Bios sa to neda skusal som dvihnut nasobic ale nic sa nedeje!
- Petoooo
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Re: [b]Taktovanie procaku[/b]
omg...od pIII. a aj novsie pII, su vsetky intel procaky uzmaknute.....teda pretaktujes "len" zvysovanim FSBmatkor007 napísal:Chcel by som pretaktovat procak Intel Celeron 1,7 Ghz s jadrom Willamette a doska ma FBS 533 Mhz a chipset VIA P4X266(VT8753) poradite mi? Cez Bios sa to neda skusal som dvihnut nasobic ale nic sa nedeje!
Cedar Mill in progress, for short period of time