LCD - DVD - PC

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
davidgilmour
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 24. Nov, 2006, 02:00

LCD - DVD - PC

Príspevok od používateľa davidgilmour »

Ahojte,

chcel by som si kupit k PC nejaky LCD monitor s tym ze keby som si niekedy kupil nejaky lacny DVD player, ci by sa dalo to LCDcko pripojit aj k nemu... TV urcite nikdy v zivote nechcem, len obcas si v obyvacke pozriet nejaky film, ze odpojim LCD od kompu a pripojim ho na DVD. Bude to fungovat?

Som si tu cital nieco o wide LCD, myslite zeby to bola pre mna dobra alternativa? Nie je to o moc drahsie?

Popripade sa rozhodujem medyi 19" a 20". co som pozeral LCD, tak 19" maju vacsinou rozlisenie len na urovni 17" (1280x1024), 20" su zas o dost drahsie... Kazdopadne, ak spravne rozumiem pixelom, tak pri normalnej prace s kompom by mi 19 uplne stacila, a pri pozerani filmov z vacsej dialky by mohla stacit tiez...

Dakujem za vsetky postrehy.
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

- ako na beznu pracu staci aj 19",20" osobne by som si kupil najmenej 20" sirokouhlu.
- DVD player k obicajnemu LCD nepripojis,
a) musis si kupit bud LCD s integrovanim TV tunerom (a video vstupmi), si priplatis asi 2500 za integrovany tuner
b) niektore DVD prehravace "orava" maju VGA D-SUB vystup (ale stoja okolo 3000, a davno som ich nevidel)
c) alebo si kupis DVD aj LCD s HDMI vystupom (si priplatis 4000 u LCD a DVD s HDMI kupis asi za 5000 + 1000sk za HDMI kabel)

T. :wink:
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
davidgilmour
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 24. Nov, 2006, 02:00

to je smutne...

Príspevok od používateľa davidgilmour »

Nejake ine alternativy by neboli? Jednoducho nejaka plochsia obrazovka co by ficala aj s kompom aj s DVD...

Alebo to bude este drahsie ako moznost c) ?

Jedine zeby existoval nejaky 10m kabel s kompu do LCD...

Inac ta samsung 19" obrazovka co tu ma hneD vedla temu by sa mi hodila? A keD chcem aby mi isla telka tak potrebujem este nejaku antenu, resp. kablovku, alebo ten zabudovany tv tuner ma aj nejaku antenu v sebe?

Diky
sohoenter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 18. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa sohoenter »

Kup si peknu skrinku a mozes mat comp v obyvacke, do ktoreho mozes dat od dvd-rw, televiznej karty a dialkoveho ovladaca uplne vsetko. Tie skrinky sa volaju barbone a v kombinacii s dobrymi komponentami, si urobis co chces..

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"