Všetko o antivírových programoch, firewalloch, víroch, spyware, ostatných aktuálnych hrozbách, názoroch a skúsenostiach, ako sa im vyvarovať... POZOR: žiadny WAREZ
ludia prosim help. Mam vaznu dilemu... Stale sa mi vracia ten isty spyware a ja uz nemam naladu 2x do tyzdna pustat koli tomu spybota.
Problem: Vzdy ked spustim antispyware mam asi 9-12 nalezov ktore su stale rovnake. neviem odkial sa beru, lebo nesurfujem po nete, max. toto forum, mail, sem-tam google a tot asi tak vse..
Spyboot my ich v pohode najde a aj zlikviduje ale staci 10-15 min na nete a su spat....
Zavireny nesom, to viem na 100%. Mam ADSL inet a antivirak NOD32. Dokonca som koli tomu presiel aj na firewall COMODO a Explolera som poslal k certu a teraz ficim na firefoxe. A ani to nepomohlo. Ako antyspyware pouzivam spyboot.
KDE SA TO SVINSTVO U MNA BERE?! ne ze by mi to pekazalo ale ide o dobry pocit..
Dik BMW_case
..a stastne a vesele a PF2007
Rady ako naformatovat disk abo reinstal win si nehajte
Presne ten isty problem som mal asi pred rokom, tiez som mal antivir NOD32 + spybot a zabudol som ich aktualizovat. Kamos mi poradil Spyware Nuker, ktory mi pomohol, ale asi o 2 tyzdne som mal znova spyware. Vtedy som ich odstranil uz aktualizovanym spybotom a odvtedy mam pokoj.
chod do safe mody a wycisti si pc tak
a pouzi na to spyware doctora, spybot nie je nic moc(wed je aj free to preto)
a este to prebehni aj antiwirom ale skus active virus shield namiesto noda
Spusti, skontroluj, uloz si log a ten vloz na domacu stranku hijackthis, daj analyzovat a tam ti presne vypise co je alebo nieje bezpecne, alebo skopiruj sem vypis toho logu
presne tak. to su len cookies. za urcitych okolnosti sa daju zneuzit, ale s tym sa nemusis trapit ak mas firewall. riesenie je uplne vypnut cookies v prehliadaci. lenze potom musis pocitat s tym, ze niektore stranky nepojdu tak, ako by mali...
killswitch napísal:presne tak. to su len cookies. za urcitych okolnosti sa daju zneuzit, ale s tym sa nemusis trapit ak mas firewall. riesenie je uplne vypnut cookies v prehliadaci. lenze potom musis pocitat s tym, ze niektore stranky nepojdu tak, ako by mali...
mozno sa spytam ako 3rocne decko ale na co su cookies vlasne dobre?!!
cookie je vlastne informacia posielana medzi servrom a uzivatelom.
pouziva sa napriklad na nastavenia tvojej oblubenej stranky. v cookie je zapisany trebars skin, tvoje uzivatelske meno a podobne...
priklad: pouziva sa napriklad na to, aby si sa nemusel prihlasovat pokazde, ked ides na stranku. cookie si to zapamata a nastavi ti vsetko tak, ako to bolo pri poslednej navsteve..
to by si ale nic ine nerobil, len mazal...sem tam na to pozri a vymaz nejake, co su k strankam, kam uz v zivote nepojdes....
a berie sa to z internetu. proste vacsina stranok pouziva cookies. teda aspon tie, kde je nejaka variabilita nastaveni...
da sa zit aj bez cookies, ale niektore stranky nepojdu vobec alebo nepojdu korektne. myslim, ze sa to da spravit aj zablokovanim vsetkych cookies obecne a povolovat vzdy len ak nieco nepojde spravne a pre konkrretnu stranku. lenze na tak male riziko je to zbytocnost, pokial mas zabezpeceny pocitac. proste to neries a ak mas na to tazke srdce, tak raz za mesiac vymaz nejake, co sa ti zdaju podozrive a hotovo..