Instalacia Win XP Pr na SATA disk (po restarte nenabehne OS)
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Instalacia Win XP Pr na SATA disk (po restarte nenabehne OS)
Mam tu na uprade jeden PC, nejde mi nainstalovat operacny system na novy Sata HDD (WD 320Gb sata II)
- Pouzinam Win XP Prof z SP2
- Chipset nForce 3 250G
- zapnuta konpaktibilita s Sata 1 (disk pracuje korektne beproblemovo)
- ochrana pred prepisom MBR je vypnuta
- v biose je detekovani spravne
- pri instalovani win je detekovani spravne (skusane aj s generickimi ovladacmi aj s najaktualnejsimi)
- pri instalovani ho vidim (spavna velkost), naformatujem (100%), a prebehne kopirovanie uvodnich startovacich suborov.
- potom nasleduje prvy restart a pri zacti bootovania z HDD mi napise chybovu hlasku "Error loading operating system"
- osobe to vydim na problem s MBR.
CO VY NATO???
T.
- Pouzinam Win XP Prof z SP2
- Chipset nForce 3 250G
- zapnuta konpaktibilita s Sata 1 (disk pracuje korektne beproblemovo)
- ochrana pred prepisom MBR je vypnuta
- v biose je detekovani spravne
- pri instalovani win je detekovani spravne (skusane aj s generickimi ovladacmi aj s najaktualnejsimi)
- pri instalovani ho vidim (spavna velkost), naformatujem (100%), a prebehne kopirovanie uvodnich startovacich suborov.
- potom nasleduje prvy restart a pri zacti bootovania z HDD mi napise chybovu hlasku "Error loading operating system"
- osobe to vydim na problem s MBR.
CO VY NATO???
T.
Naposledy upravil/-a Toman v Ne 07. Jan, 2007, 21:59, upravené celkom 2 krát.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Na nejakom fore som cital, ze ak mas nforce3 a ramky v dual channeli, tak ti nepojde nainstalovat WinXP (Prof.) system a zacne ti vyhadzovat rozne hlasky. Skus dat do single-channel a potom instalnut. Ak to aj tak nepojde, je cosi s diskom...
P.S. Tvoja gramatika nema chybu...
P.P.S. : Nie dual channel ale ak pouzivas dve, preklep
P.S. Tvoja gramatika nema chybu...
P.P.S. : Nie dual channel ale ak pouzivas dve, preklep
Fujitsu Siemens alive...
Ludska blbost je nekonecna...
Ludska blbost je nekonecna...
- matelkoxxl
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
pri instalacii ho aj rozdelis,alebo nechas plnych 320 gb???skus dat na win len jednu particiu napr. ja mam 15 gb...
Spoiler: ukázať
- matelkoxxl
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
mne robilo nieco podobne.tiez mi disk naslo,aj som nanho dal instalovat win,potom prebehla cela instalacia,ale po restarte mi stale pytalo boot from cd,aj ked som mal v biose nastavene bootovanie z hdd a cd som vybral z romky...a po niekolkych neuspesnych pokusoch,ked som za den preinstaloval win asi 6 krat mi odisiel.pod inym compom mi partition magic vypisal,ze je bad.takze ide na reklamacku...
Spoiler: ukázať
HDD
Mam presne taky isty problem s mojim WD80GB sata diskom.Nabotuje s CD sformatuje skopiruje win xp subory,restart,boot z HDD a zrazu: "Chyba pri nacitani operacneho systemu" nech skusam akykolvek win na akomkolvek PC stale to iste.Skusil som aj nasledovne:
-instal win na podobny sata disk,vsetko ok win nabehol
-nainstaloval som partition magic
-clone partition na ten disk co nesiel nabotovat
-a partition magic vyhodil Move to cilinder 1023,alebo take nieco a pod tim napisane "canot bootable disk a bla bla bla"
Fakt neviem co s nim moze byt,diagnosticke programy pisu ze disk je ok,on aj uplne normelne funguje ziadny vadny sektor,alebo nieco podobne...Este som sa s timto nestretol a fakt si uz neviem dat rady co s tim a len dufam ze mi pomoze ta zmena v biose na to "large" vecer vyskusam.Pochybujem ze by mi ho vyreklamovali kedze disk beha uplne v poriadku nema ziadnu chybu ani nic je proste 100percentny...Kazdopadne je to zahada a s takym to niecim som sa este nestretol a to uz mam tych skusenosti dost.Dakujem vam za kazdu radu....
-instal win na podobny sata disk,vsetko ok win nabehol
-nainstaloval som partition magic
-clone partition na ten disk co nesiel nabotovat
-a partition magic vyhodil Move to cilinder 1023,alebo take nieco a pod tim napisane "canot bootable disk a bla bla bla"
Fakt neviem co s nim moze byt,diagnosticke programy pisu ze disk je ok,on aj uplne normelne funguje ziadny vadny sektor,alebo nieco podobne...Este som sa s timto nestretol a fakt si uz neviem dat rady co s tim a len dufam ze mi pomoze ta zmena v biose na to "large" vecer vyskusam.Pochybujem ze by mi ho vyreklamovali kedze disk beha uplne v poriadku nema ziadnu chybu ani nic je proste 100percentny...Kazdopadne je to zahada a s takym to niecim som sa este nestretol a to uz mam tych skusenosti dost.Dakujem vam za kazdu radu....