VPU chyba po pretaktovani CPU
VPU chyba po pretaktovani CPU
caf skusil som trocha taktovat a som si myslel ze to islo dobre ale nejak sa vyskytla taka chyba
zostava v podpise, FSB som dvihol z 200 na 250 HT som dal na 4x (aj 3x) PCIe 100Mhz (rozsah 80-145Mhz bez auto) Ramky mam tie v podpise cize by mali bezat na 500 normalne
najskor som napatie na CPu nedvihal a nechal ho tak cca 1,38 ale ked to neslo tak som dal aj 1,4 ale furt ta ista chyba.
vo wine je secko dobre secko ide jak ma ale ked dam hrat hru nastane problem. zacne hrat hudba par obrazkov ukaze z uvodneho menu a sekne sa to len hra nie komp a vo vine mi nabehne tato hlaska:
ked som dal na skusku FSB na 222x9 aby bolo 2000 tak to slo dobre ale dal som aj 240 a robilo tu chybu tiez a neche sa mi skusat secko medzi tym.
neviete co to je za chybu??
myslel som si ze to je PCIE lock ale ten je nastaveny na 100Mhz tak enviem
EDIT:skusil som 230x9 so vstupnym napatim a hra sa rozbehne hram hram 5 minut a sekne sa. pritom teplota procesora pri hre je cca do 40 C
zostava v podpise, FSB som dvihol z 200 na 250 HT som dal na 4x (aj 3x) PCIe 100Mhz (rozsah 80-145Mhz bez auto) Ramky mam tie v podpise cize by mali bezat na 500 normalne
najskor som napatie na CPu nedvihal a nechal ho tak cca 1,38 ale ked to neslo tak som dal aj 1,4 ale furt ta ista chyba.
vo wine je secko dobre secko ide jak ma ale ked dam hrat hru nastane problem. zacne hrat hudba par obrazkov ukaze z uvodneho menu a sekne sa to len hra nie komp a vo vine mi nabehne tato hlaska:
ked som dal na skusku FSB na 222x9 aby bolo 2000 tak to slo dobre ale dal som aj 240 a robilo tu chybu tiez a neche sa mi skusat secko medzi tym.
neviete co to je za chybu??
myslel som si ze to je PCIE lock ale ten je nastaveny na 100Mhz tak enviem
EDIT:skusil som 230x9 so vstupnym napatim a hra sa rozbehne hram hram 5 minut a sekne sa. pritom teplota procesora pri hre je cca do 40 C
Naposledy upravil/-a scarinko v Št 11. Jan, 2007, 08:06, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
a co to mam 50 krat restartovat ze pojdem po 1Mhz??
preco to pri 222 ide a pri 230 uz seka v hre a co s tym ma ta grafika sakra tomu nechapem neviete niekto co to je dost ma to stve.
dik
preco to pri 222 ide a pri 230 uz seka v hre a co s tym ma ta grafika sakra tomu nechapem neviete niekto co to je dost ma to stve.
dik
Pretaktuj si to vo wine po 2-3MHz, zo zaciatku mozes aj 5 ...
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX
To mi je novinka zeby to malo spolocne nieco s pretaktovanim procesoru. Ono to robi ak je pretaktovana grafika alebo je zla sama grafika. Skus aj ine ovladace, bo nie som isty mne ked to robilo este na default tqak to pomohlo. Mne to robilo na 9600pro ale ta potom odisla, chyba bola v nej.
Zaujimave ze na default ti to ide bez problemov ked hras a pri pretaktovani procesoru ti to nejde.
Rozhodne je to divne. byt tebou odskusam to poriadne na default frek. procaku tu grafiku.
Zaujimave ze na default ti to ide bez problemov ked hras a pri pretaktovani procesoru ti to nejde.
Rozhodne je to divne. byt tebou odskusam to poriadne na default frek. procaku tu grafiku.
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
no mozno sa ten problem aj vyriesi sam
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=17677
a mozno ani nie
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=17677
a mozno ani nie