Ahojte, som tu novy a neviem ci tato tema moze byt tu ak nie tak nech ich spravcovia presunu kde chcu.
Zaujima ma tema pretaktovanie, moze tu niekto napisat preco ludia pretaktovavaju, co sa moze , kedy sa oplati pretaktovavat, co by som mal vediet kym pojdem pretaktovavat, ake programy by som mal mat ci ake programy sluzia na pretaktovanie a tak proste vsetko okolo toho pre uplneho zaciatocnika.
Popripade nejake webove stranky kde sa mozem viac o tom dozvediet
Diky
Lekcie pretaktovania pre zaciatocnikov
Kedy sa ti oplati pretaktovat? Ked pocitujes nedostatok vykonu svojho PC. (alebo si "sportovy" oveclocker)
Co na to potrebujes? Dobru dosku, kvalitny chladic, odvahu a cas.
Co by si mal vediet? Kazdy procesor ide pretaktovat, niektory viac,m niektory menej-vela zalezi od dosky a jej BIOS-u, RAM pameti, chladica...
Ake programy potrebujes? Na "to prave" pretaktovanie procesora iba BIOS. Mozes ale najprv skusit priamo z windowsu, napr. cez ClockGen, graficku kartu cez RivaTuner ci ATi Tool/ATi Tray Tools. A hlavne: trpezlivo, po malych krokoch a testovat, testovat, testovat a neprehnat to.
Co na to potrebujes? Dobru dosku, kvalitny chladic, odvahu a cas.
Co by si mal vediet? Kazdy procesor ide pretaktovat, niektory viac,m niektory menej-vela zalezi od dosky a jej BIOS-u, RAM pameti, chladica...
Ake programy potrebujes? Na "to prave" pretaktovanie procesora iba BIOS. Mozes ale najprv skusit priamo z windowsu, napr. cez ClockGen, graficku kartu cez RivaTuner ci ATi Tool/ATi Tray Tools. A hlavne: trpezlivo, po malych krokoch a testovat, testovat, testovat a neprehnat to.
/ presunute + zmeneny nazov
- Vyjdarovat sa len k teme ! Nechcem tu vidiet flame, OT atD.
- Vyjdarovat sa len k teme ! Nechcem tu vidiet flame, OT atD.
link: http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 1154688253Xenon napísal:Tu je link na super navod, ako pretaktovat AMD 64. Precitaj si a budes o hoooodne mudrejsi.
s pozdravom, crux.
ja by som ti oporucal takyto postup
1) pozret co mame v rukach (zostava)
2) dat si rozumne ciele
3) najprv hladat na forach a ked nenajdes postup/radu pre tvoj komponent tak spravit vlakno, ale vela sa da pochopit a nastudovat aj ked budes citat vlakna ktore niesu zrovna pre tvoje komponenty
4) pomaly posuvat hranice strazit teploty
5) testovat stabilitu
6) najst max. vykon pri sabilnej prevadzke
1) pozret co mame v rukach (zostava)
2) dat si rozumne ciele
3) najprv hladat na forach a ked nenajdes postup/radu pre tvoj komponent tak spravit vlakno, ale vela sa da pochopit a nastudovat aj ked budes citat vlakna ktore niesu zrovna pre tvoje komponenty
4) pomaly posuvat hranice strazit teploty

5) testovat stabilitu
6) najst max. vykon pri sabilnej prevadzke