Ostatnym zanrom sa budeme venovat v dalsich temach/anketach v nasledujucich dnoch

Terminator je mix zanrov. To sa ale tyka viacerych filmov v ankete. To ci ho zaradit do ankety alebo nie zalezi od definicie pojmu sci-fi.mir77 napísal:Predator je sice cool, ale na nejlepsi sci-fi film rozhodnì nema... taktez Total Recall... kouknul bych na to 1000x, ale nemohl bych to povazovat za nejlepsi sci-fi, protoze to nema vice menì zadnej revolucni napad... Nejlepsi jsou ty filmy, ktery se zapsali do dìjin kinematografie svoji originalosti a vìtsinou i pøevratnym zpracovanim...
Z filmù napsanych zde v anketì je to pouze Matrix, Blade Runner, 2001: A space odyssey a na zada jim tlaci Star Wars, jejichz prvni dil (epizoda IV) byla na svou dobu neuvìøitelnì vyspìla a propracovana a cela serie ma docela silny a spletity, i kdyz dost pohadkovy pøibìh, ale kdo øika, ze je to spatnì, ze??? Doplnil bych snad jen film Tron, coz by mohl byt pøedchùdce Matrixu, mozna Minority Report... Dalsi dokonaly sci-fi je trilogie Back To The Future, ale nevim, jestli to sem patøi... A jednoznacnì 12 opic... Nechapu, jak nìkdo mùze mezi nejlepsi sci-fi zaøadit napøiklad Terminatora... Terminator je opravdu naøez trilogie, ale sem to nepatøi... Star Trek sem nevidìl, tak se nevyjadøuji, ale pokud je tu Star Trek, tak by nebylo na skodu pøidat StarGate, coz byl velmi kvalitni film a navazal na nìj divacky velmi uspìsny a neustale sledovany serial...
Tot vse... za me nazory mì nebijte
Sam sa Star Trekom zaoberamRP napísal: Star Trek bol v dobe ked vznikol revolucny. Ja osobne Star Trek nevnimam ako film (filmy/serial) s tym naj efektami a naj akciou a s naj atd. Pre mna je to zastupca myslienky objavovania noveho a ciest tam kde este nikdy nik nebolKonkretne First Contact je uvedeny pretoze je to velkofilm so vsetkym co k nemu patri, aj s trzbami cez 100 milionov dolarov.
Sam sa cudujem ze Aliens nie je najpopularnejsi, respektive na druhom mieste. Tak som to pri spusteni ankety tipoval, no na pocudovanie je to inak.Axis napísal:Podla mna bol aj tak najlepsi sci-fi film Aliens (druha cast Alienov). Ak tu uz niekto chce hovorit o prevratnosti a revolucnosti tak prave Alien priniesol nieco nove a originalne v zanri sci-fi horor a jeho pokracovanie dokonca prekonalo prvu cast.