ASUS P5P800 Intel LGA775 Pentium 4 CPU 3.0 Ghz

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Igor

ASUS P5P800 Intel LGA775 Pentium 4 CPU 3.0 Ghz

Príspevok od používateľa Igor »

Ake mate skusenosti s touto doskou?
Používateľov profilový obrázok
feky
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa feky »

Presne tuto kombinaciu MB+CPU pouzivam asi 3 tyzdne, zatial som spokojny. Doska je podla mna paradna. Ked ti nebude chybat PCI-Express alebo RAID, tak je to dobra volba.
Zatial sa prejavuje stabilne, pretaktovavanie som este nejak velmi neskusal (pretoze sa mi zda, ze vykon mi zatial staci :D ). Ale da sa menit FSB po 1 MHz, da sa urcovat frekvencia AGP/PCI aj RAMky, takisto napatie (CPU+RAM).
Keby ta nieco zaujimalo, kludne sa spytaj, poradim, skusim zistit, mozno aj vyskusam... ked budem vediet, ovsemze :P
"Ubuntu" is an ancient African word that means "I can't configure Slackware".
Igor

Príspevok od používateľa Igor »

cauko. Chcem sa ta spytat ako si teraz s tou doskou spokojny a ci si uz aj taktoval a keD ano tak co a s akym vysledkom?
Používateľov profilový obrázok
feky
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa feky »

U mna je uplna spokojnost. Doska mi zatial nerobila najmensie problemy, vsetko funguje tak ako ma... Moznosti nastavenia su fakt dobre, aj co sa taktovania tyka (ani si neviem predstavit, co by tam mohlo chybat :-)).
Taktovat sa da v BIOSe aj cez Windows. Je tam funkcia automatickeho taktovania (AI NOS, ci tak nejak tomu nadavaju), kde si zadas o kolko percent chces pretaktovat CPU a o nic dalsie sa nestaras alebo zadas, ze chces procesor pretaktovat ked uz nebude stihat (podla vytazenia CPU).
S taktovanim som sa este moc nehral, ale podarilo sa mi dat moje 3GHz P4 na 3450Mhz (230x15) a tvaril sa stabilne (prime mi bezal nejake 3hod v pohode). Asi by ten procesor isiel aj dalej, ale este sa mi moc do toho taktovania nechce, pretoze TEPLOTA.
Neviem, ci si si 100% vedomy toho kolko vlastne taky Prescott kuri. Lebo ja som samozrejme o tom pocul a vedel som co a ako, len az ked som to videl na vlastne oci, tak som to pochopil :twisted: .
Strcil som ten MB+CPU do mojej starej skrine, ktoru mam od cias PIII, samozrejme bez nejakeho extra vetrania. To sa diali veci. Teplota na CPU bola hned vysoko nad 50 C, pri zatazi vyskocila na 70+. Teplota na doske aj viac ako 35. A to zevraj Asus zvykne ukazovat o par stupnov menej :!: . A ten hluk, ktory vydaval boxovany chladic ked sa spustil na najvyssie otacky, tak to je uz iba ceresnicka na torte...
Rozhodol som sa to riesit radikalne - vymenil som skrinku, v novej mam vetrak vpredu, naboku, vzadu a uz je to OK. Teplota CPU klesla o viac ako 10 C, dosky asi o 5. Box chladic sa uz tiez umudril. Ale aj tak ho asi pred nejakym poriadnym taktovanim vymenim za nieco lepsie (celkom sa mi paci AC Freezer).
Tymto ta nechcem nastrasit ani odradit, len radsej bud pripraveny, ze Prescott chladit treba, dobre je mat aj nejaky rozumny prievan v skrini... vsak to odporuca aj Intel. Lebo ja som pripraveny nebol a mal som z toho mensi sok. Ale teraz si uz iba pochvalujem...
A k tvojej povodnej otazke: S doskou som velmi spokojny :wink:
"Ubuntu" is an ancient African word that means "I can't configure Slackware".

Návrat na "Základné dosky"