bledsi pas na LCD

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
marekm
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 12. Aug, 2006, 02:00

bledsi pas na LCD

Príspevok od používateľa marekm »

v spodnej casti LCDcka som si vsimol bledsi pas iduci z laveho okraja skoro po celej sirke displeja. vysoky je asi 1,5-2mm, ma roznu intenzitu, je taka akoby rozmazana, ale vodorovna, v strede sirky to skoro nevidno. menil som aj graficku kartu a kedze monitor ma 2 vstupy tak aj tie som skusal - kazdy ma vlastny kabel, ale je to stale rovnake. zaujimalo by ma co to je. takto pri pouzivani to nie je moc vidiet, lebo sranda je ze je to presne na sedej ciare ktora je vo firefoxe a vlastne vsade cca 1,5cm odspodu nad stavovym riadkom alebo ako ho nazvat: tam kde je napsiane vo firefoxe: Hotovo

moze to byt nejaka spina na podsvieteni ? zial, behaju nam tu mravce po byte. jedna sa o SAMSUNG 710T.
Comby
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Comby »

To je vlastnost monitora, akurat na tom mieste je trubica, ktora zabezpecuje podsvietenie. S tym vsak nic nespravis. Mala by vsak byt viditelna len na ciernej farbe. Ak je viditelny pas aj na svetlych odtienoch asi by som monitor reklamoval.
marekm
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 12. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa marekm »

no zaruka uz nie je, uz ho mam asi dlhsie, ale vsimol som si to nedavno, takze to tam predtym asi nebolo. skor na bledsich farbach to vidiet, na bielej nie, na ciernej minimalne. tie trubice su na bokoch resp hore a dole ? vedel by som si predstavit ze sa mi tam uskvaril nejaky mravec a hadze tien.

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"