Reset modemu

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
Phobus
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 12. Sep, 2004, 14:00

Reset modemu

Príspevok od používateľa Phobus »

Chcem sa spytat ci existuje nejaky program ktorym bi som mohol RESETNUT modem z Windowsu ked ho potrebujem resetnut??? Nebavi ma stale hladat cuplik co je zo zadu na modeme.
Vrele vdaka za odpovede.
Cpu: AMD Phenom™ II X4 965 BE @ 3718 Mhz Cpu Cooler: CoolerMaster V8 Motherboard: ASUS M4A78T-E Graphics card: Sapphire HD 5870 Memory: OCZ 4GB DDR3 1333MHz Reaper HPC Edition 6-6-6-20 HDD: Ext. Freecom 500 Gb (backup) , WD 640GB (data) , Maxtor 200 Gb (Fedora 12) , Maxtor 80 Gb Mouse: Razer Cooperhead Keyboard: Razer Lycosa Mousepad: Razer Mantis Speed Headphones: Sennheiser PC 360 Sound Card: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Monitor: Samsung SM P2450h 24'' Wide Chassis: CoolerMaster Dominator CM 690 Psu: Enermax PRO82+ 625W Fans: 3x CoolerMaster SAF-S12-E1 120x120 , 1x NOCTUA NF-P12 120x120
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

zalezi od typu modemu, a od stavu, do ktoreho sa ti dostane ...

Napriklad co mam router vigor2600, tak ten ma v menu moznost "restart", ale pochybujem, ze ak by nahodou v nom vytuhol firmware, ze by som sa do toho menu dostal...

Dalsia moznost je (pomerne brutalna, ale funkcna), urobit si vyvod napajania od modemu/routra kdesi ku kompu, mat tam obycajny prepinac on/off, a chvilkovym odpojenim od energie ho restartnes ...

Iny sposob asi nebude (kedze drtiva vacsina HW resetov je iba prerusenie napajania)...
lava, prava, lava, prava ...
Phobus
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 12. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Phobus »

Mam tam nejaky modem na DSL pripojenie. Casto sa stava ze net ide pomaly a musim ho resetnut aby isiel normalne. Nie router. Takze program nie je? :(
Cpu: AMD Phenom™ II X4 965 BE @ 3718 Mhz Cpu Cooler: CoolerMaster V8 Motherboard: ASUS M4A78T-E Graphics card: Sapphire HD 5870 Memory: OCZ 4GB DDR3 1333MHz Reaper HPC Edition 6-6-6-20 HDD: Ext. Freecom 500 Gb (backup) , WD 640GB (data) , Maxtor 200 Gb (Fedora 12) , Maxtor 80 Gb Mouse: Razer Cooperhead Keyboard: Razer Lycosa Mousepad: Razer Mantis Speed Headphones: Sennheiser PC 360 Sound Card: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Monitor: Samsung SM P2450h 24'' Wide Chassis: CoolerMaster Dominator CM 690 Psu: Enermax PRO82+ 625W Fans: 3x CoolerMaster SAF-S12-E1 120x120 , 1x NOCTUA NF-P12 120x120
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

vseobecne na "nejaky" modem nieje

ak je to cosi inteligentnejsieho, tak to ma aj ovladanie, vratane "reset" ...

Skus pozriet typ zariadenia, ci to ma nejaky nastroj na spravu (kukuc, co spustis na PC), alebo daco, pripadne skus google ... mozno nieco najdes ...

Ak to mas pripojene na usb, tak to skus iba vytiahnut, a zapojit znova, pripadne, ak to mas ako sietove pripojienie, tak disable/enable ... ci sa to nahodou nechyti ...

Viac ma konkretnejsieho nic nenapada, kedze "nejaky modem" je prilis siroky pojem (nehovoriac o tom, ze ani netusim, ako to mas pripojene v PC)
lava, prava, lava, prava ...

Návrat na "Siete"