RAID 0 problem

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

RAID 0 problem

Príspevok od používateľa Patko19 »

u mna nastal problem.
mam 2x 250GB disky v raid 0
mam 6x SATA konektorov v karte PCI
a 2x v motherboard (MSI K8T800 neo 2f)
donedavna boli tie 2 disky v karte PCI a disk s winom bol v integrovanom.
teraz som chcel vsetky disky mat v PCI karte aby som si mohol zvysit FSB, lebo pri integrovanom radici mi nenachadzalo disky akonahle som dal FSB na viac ako 215.
bol som nuteny reinstalovat windows lebo si neporadil s bootom z tej PCI karty.
pri instalacii winu som poodpajal vsetky disky co mam a nechal som len jeden, na ktory som chcel instalovat win, kvoli problemom s oznacenim disku.
po nainstalovani som pripojil ostatne disky, taktiez tie 2 v raid 0.
co sa stalo. nenabehol mi windows. skusal som F11 na vyber bootovania. dal som bootovat z disku kde je win nainstalovany ale pri boote zamrzol. zistil som ze win nenabehne pokial su tie disky v karte PCI kde je aj samostatny disk s nainstalovanym winom.
teda som ich pichol to RAID pole do integrovaneho sata radicu(zmieril sa stym ze viac FSB ako 215 nebude). windows nabehol.
ale nastal problem. windows si nasiel pekne ovladace. raid monitor mi ukazuje 2 disky ktore niesu spojene. ked ich chcem spojit tak mi vypisuje ze vsetky data na diskoch budu stratene. ako docielim spojenie diskov bez toho aby som stratil 400 GB ??? :cry:

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"