Ohladom tych IP adries to je takto.
NA PEVNO od providera pre vsetky 3 PC (doma,bratranec,praca)
mam Gateway, Masku siete,IP DNS servera 1 a IP DNS servera 2..
ROZDIELNE veci, ktore od neho mam je ze kazde PC ma rozdielnu IP adresu, teda pripaja sa vramci jedneho uzivatela pod TROMA IP adresami z troch roznych pozicii v meste a to su adresy dam priklad
100.100.100.1>>>firma
100.100.100.2>>>bratranec
100.100.100.3>>> ja doma
takze u mna doma i ked mam dva PC vzdy iba na jednom mohla byt nahodena moja IP adresa, ale pobede ked tatko uz nebol v praci tak na moje druhe PC som nahodil IP adresu z jeho firmy t.j. 100.100.100.1 ...
takze po tejto uprave som mal doma na kazdom PC inu IP adresu a pripajal som sa stale cez ten isty AP....
jedneho dna sa to zrusilo a otcova a ani bratrancova IP adresa u mna doma cez moj AP nejde....to uz je asi ten pripad ako ty hovoris ze moj AP ma pridelenu iba jednu IP adresu pod ktorou ide na net..
takze ak som dobre poxopil z toho co si napisal vytvorenie dalsiej podsiete zahrna urobenie resp. pridanie do vlastnosti Network pripojenia novy pocitacik, IP adresy si nastavim sam len tak od buka?

..DNS server aj masku opisem a gateway dam adresu 100.100.100.3 ?? takto som to pochopil..povedz ze spravne lebo ma slahne