rozdelenie particii

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
Secret
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 25. Feb, 2005, 20:00

rozdelenie particii

Príspevok od používateľa Secret »

Takto mam rozdelene particie http://hotportal.sk/temp/part.png

Chcel som premiestnit tu unallocated part pred disk D, cize na zaciatok logickeho oddielu, ale ked si to vypitalo reboot, a zacal proces vyhodilo chybu (nestihol som si ju opisat - bolo to nieco s alokacnou tabulkou, nie som si isty) a vratilo sa to do Windowsu bez zmeny. Neviete poradit ako by som to mohol premiestnit resp. preco mi to nechce premiestnit?

ked dam v PM check for errors vypise mi

Error #993
Partition contains open files. Use the operating system check utility.

pre urychlenie mojho problemu, tato chyba by mala byt spojena s beziacim antivirom, no ked som ho vypol tak chybu vypisovalo nadalej...
Vetec
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 20. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Vetec »

skus to spravit v DOSe.. nabootoj napr. Partition Magic 8.05 a tam popresuvaj tie particie.
resp D "risajzni" a vlastne to cele posun do prava a unlocated Ti vznikne medzi tym prvym unlocated a D a D a F sa vlastne spoja.
Aspon tak som pochopil, ze tak to asi chces
Secret
Nový používateľ
Nový používateľ

Vetec napísal:skus to spravit v DOSe.. nabootoj napr. Partition Magic 8.05 a tam popresuvaj tie particie.
resp D "risajzni" a vlastne to cele posun do prava a unlocated Ti vznikne medzi tym prvym unlocated a D a D a F sa vlastne spoja.
Aspon tak som pochopil, ze tak to asi chces
no d a F sa nespoja len ta unalocated as posunie, teda to by som chcel dosiahnut....lenze ked aj nabotujem s PM 8 tak mi vyhodi hlasku (nepametam si ju presne) nieco s alokacnou tabulkou.

podotykam ze je to na notebooku.
Vetec
Používateľ
Používateľ

no hej, d a F sa nespoji, len budu vedla seba... blbo som to napisal..

tak skus pouzit daky iny partition program.. pouzi na to Hirens boot CD 8.8
skus napr partition commander, alebo Acronis partition expert, Paragon a pod..
Marek
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Marek »

No podla mna to mas dost krkolomne rozdelene. Ja by som vsetky data odzalohoval, odstranil komplet vsetky particie a vytvoril pekne od znova na system C a na ostatne veci D, pripadne ak chces tak aj dalsie. A hlavne by som to vsetko naformatoval do NTFS ak nepouzivas Win ktory tento system suborov nepozna.

Ako odzalohovat ked to ma na NB? No bud po sieti na iny komp alebo na externy USB disk alebo v krajnom pripade na DVD, ak mas DVD napalku.
Secret
Nový používateľ
Nový používateľ

No aj mna napadlo ze bude to treba rozdelit na novo...ale nechcel som si to moc pripusit.

No len neviem preco ho treba uplne naformatovat a prerozdelovat aj C?nestacilo by len unalocated, D a dalsiu unalocated spojit do jednej a rozdelit potom tak??

a este preco davat NTFS na vsetky particie?
Vetec
Používateľ
Používateľ

inak tie FAT32 sa na NTFS daju prekonvertovat.

este sa da zalohovat aj cez redukciu, (kt mam aj ja napr), ze 2.5" disk pripojis klasicky cez IDE k PC. Ak to uz nie je SATA disk.

inak na tej 2G FAT pouzivas DOS?
Marek
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Marek »

No v podstate staci odstranit len tie posledne particie a C nechat, ale neviem co je to za zelene miesto pred C, zrejme daka skryta particia na zalohy alebo co ako to byva u NB.

Je tu este aj ta moznost ze pripojit disk do normal PC, ale predpokladam ze NB mas v zaruke a nebudes ho rozoberat.

A preco NTFS? No lebo je relativne spolahlivejsie ako FAT32, rychlejsie, ma viac moznosti, napr. ochranu dat myslim. Proste ak mas Win XP tak ani nevahaj a daj tam NTFS.
Secret
Nový používateľ
Nový používateľ

Marek napísal:No v podstate staci odstranit len tie posledne particie a C nechat, ale neviem co je to za zelene miesto pred C, zrejme daka skryta particia na zalohy alebo co ako to byva u NB.

Je tu este aj ta moznost ze pripojit disk do normal PC, ale predpokladam ze NB mas v zaruke a nebudes ho rozoberat.

A preco NTFS? No lebo je relativne spolahlivejsie ako FAT32, rychlejsie, ma viac moznosti, napr. ochranu dat myslim. Proste ak mas Win XP tak ani nevahaj a daj tam NTFS.
JJ je to skryta partition na zalohy.
Nemam problem vyzalohovat veci cez siet, takze rozoberat ho nemusim....

a FAT32 ja davam z toho dovodu, ze sa k tym datam lahko dostanem aj cez DOS a navyse si chcem nainstalovat linux (kvoli tomu to prerozdelovanie) a ten vie na FAT 32 aj spolahlivo zapisovat.

Potreboval by som to spravit raz a navzdy, nech nemusim kazdy mesiac prerozdelovat particie a zalohovat veci, tak neviem co bude lepsie.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"