Pomoc s pretaktovanim Intel Celeron D 2.8 Ghz 335 32 bit
Pomoc s pretaktovanim Intel Celeron D 2.8 Ghz 335 32 bit
Potreboval by som poradit ohladom pretaktovania mojho procesora,moja zostava je tu Celeron D 256 kb l2 cache 2.8 Ghz , ATI SAPPHIRE RADEON X1650PRO 256 MB GDDR3, 590 / 1380 Mhz, MSI 865PE NEO2-V, 512 Mb Ram Kingston HyperX 400 Mhz cl2, 80 GB HDD, Zdroj 400 W. Pomocou BIOSU som CPU pretaktoval tak ze som zvysil fsb na 160 MHz a dosiahol som 3.36 Ghz,potom som zistil ze system bol nestabilny a raz mi zamrzol pc a pri restarte nenabehol (musel som vybrat baterku z dosky) Chcel by som sa spytat ci nema niekto skusenosti s tymto procesorom a ci by mi neporadil ake pretaktovanie a ako dosiahol, podotykam ze mam box a odvetranu bednu. Za odpoved dakujem
je kopec veci v com to moze byt (v neposlednom rade zlym kuskom CPU)
chcelo by to mozno trosku pridat napatie na CPU,
mal som ten isty procak a od 3,2GHz uz potreboval vacsie napatie ako defaultne nastavene v BIOSE... i ked kazdy CPU je iny
dalsou moznostou moze byt zle nastavena delicka pamati napr. 3*160=480MHz a to ti uz nemusela bezat stabilne...
tazko ti radit kedze nepozname dalsie podrobnosti tvojho nastavenia....
chcelo by to najprv poriadne nastudovat zaklady OC...
chcelo by to mozno trosku pridat napatie na CPU,
mal som ten isty procak a od 3,2GHz uz potreboval vacsie napatie ako defaultne nastavene v BIOSE... i ked kazdy CPU je iny
dalsou moznostou moze byt zle nastavena delicka pamati napr. 3*160=480MHz a to ti uz nemusela bezat stabilne...
tazko ti radit kedze nepozname dalsie podrobnosti tvojho nastavenia....
chcelo by to najprv poriadne nastudovat zaklady OC...
Spoiler: ukázať