HDD Teplota
- Bubu123
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 17. Máj, 2007, 08:00
HDD Teplota
No mam problem disk mam Hitachi 80GB 7200rpm a teplota HDD mi ide asi tak na 54stupnov a to som ani neskusal burning a miestami ked chytim hardisk tak o tych 54 stupnov pochybujem moze to mat dopad na stabilytu vykon systemu? help.....
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Re: HDD Teplota
Znamena to, ze na pocit je chladnejsi? Lebo teplota 54°C je uz pomerne vysoka, jasne hmatom rozpoznatelna.Bubu123 napísal:miestami ked chytim hardisk tak o tych 54 stupnov pochybujem
Mohol by teda eventualne aj senzor zle ukazovat, pritom teplota by mohla byt v normale.
Ako si meral teplotu? Softverovo monitorovacim programom? Akym? Ukazuje totoznu teplotu i iny monitorovaci program?
Alebo si meral priamo cidlom? Ak ano, v akych presne miestach?
- Bubu123
- Používateľ
bykermotil tym som chcel povedat ze miestami ma aj mozno takych 60-80 a umiestnenie tak co ja viem mam tam ulozny priestor uz iba jeden a teraz kde je hardisk tak pod tym uz ulozny priestor na (HDD mechaniky flopy atd ) uz nieje ale toto ze ci to ma vplyv na vykon stabilitu systemu ......... ten vetrak sa zriesi
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- mne teplota na disku nad 50 vystupa as po 4-5 hodinach.
- pouzi "specialny Tomanou teplotny test"
T.
PS: Ak by si nevedel co je "specialny Tomanou teplotny test" tak:
- naslin si prst
- priplac ho na zapnury HDD (na kostru)
- napocitaj do 10
Ak vydrzis 10sekund a nebudes citit "vyraznu bolest" od tepla disk ma pod 50°C (hranica tepelnej bolesti u cloveka je cca 50°C)
- pouzi "specialny Tomanou teplotny test"
T.
PS: Ak by si nevedel co je "specialny Tomanou teplotny test" tak:
- naslin si prst
- priplac ho na zapnury HDD (na kostru)
- napocitaj do 10
Ak vydrzis 10sekund a nebudes citit "vyraznu bolest" od tepla disk ma pod 50°C (hranica tepelnej bolesti u cloveka je cca 50°C)
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- Bubu123
- Používateľ
toman lol neboj som si isty ze ma 54 a ze to neni chyba cidla tepelneho teraz som HDD umiestnil na samotny vrch bedne miesto DVD romky teplota klesla na 46 bo je chladeny vetrakom od zdroja mam este ten stary typ co vetrak je v zadu na bedni ale nemoze to narusit jeho cinnost ak je len jednou srubkou a na jednej strane pripevneny ?
- Bikermotyl
- VIP
- Bubu123
- Používateľ
tak nic nepomaha zatial zmenou toho ulozenia akurat bolo chvilkove poklesnutie teraz je to momentalne 52 stupnov ...... ja uz neviem to mi zacalo raz od vtedy co som mal zly kontakt od zdroja do HDD a mi sem tam vypinal HDD od vtedy ten sa dajak dojebkal neviem ci je tou znackou hitachi abo co uz sa mi podarilo odpalit maticnu Epox 8RDA spolu s HDD ckom rodena smola abo daco ine a ked uz ten chladic stacil by aj obycajny poviem priklad za 200 co sa pripevnuje na spodnu cast HDD cka abo su aj ine druhy
- Bikermotyl
- VIP
- Bikermotyl
- VIP