Neviem ako presne popisat problem, ktory mam ale skusim to.
Mam tento adsl router. Kedze mi ostal, tak som ho dotiahol na intrak. Chcem ho pouzit ako hw firewall medzi sietou na intraku a mojim pc. Samozrejme to nejde ako by som chcel skor to nejde vobec ( dufam, ze je to vobec mozne ).
Ked tam zarazim sietovy kabel na siet do routru a z routra mi ide sietovy do pc, tak sa to sprava iba ako switch ( nastavenie dns relayv v dhcp nastaveniach ) a na router sa neviem vobec pripojit, tym padom neviem ci to ide cez firewall alebo nie.
Ked necham nastavenie dhcp servera na routri na default, tak na router sa pripojim cez prehliadac na 192.168.1.1, ale vobec neviem alebo tam nie je nastavenie mac adresy routra aby sa spraval v sieti ako sietova karta v pc, tym padom by ho pripojilo do siete na intraku a vsetok obsah by isiel cez router a jeho firewall do mojho pc.
V jednoduchosti si to predstavujem tak ze dam kabel z intrakovej siete do routra, tam to prejde firewallom a potom to posle do pc.
Tak to funguje pri adsl, ale pri ethnernete neviem co robit.
Draytek 2600 VGST - ethernet s firewallom
Draytek 2600 VGST - ethernet s firewallom
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland