barton 2600-neda sa pretaktovat
barton 2600-neda sa pretaktovat
mam problem mam bartona 2600 a frekvenciu zbernice pretaktujem maximalne o 2MHz, cize zo 166MHz na 168MHz, rozmislam kde bude asi chyba tak mi poradne a rozmislajte somnou
zostava
MB:ABIT NF7
ram:2xtranscend PC333 CL2,5
VGA:Geforce 6800
zdroj:qtek 400w
ked to nepojde asi budem muset kupit iny procesor, asi to bude v nom
PS: kto ma na predaj athlona co ide na 2200MHz?
zostava
MB:ABIT NF7
ram:2xtranscend PC333 CL2,5
VGA:Geforce 6800
zdroj:qtek 400w
ked to nepojde asi budem muset kupit iny procesor, asi to bude v nom
PS: kto ma na predaj athlona co ide na 2200MHz?
Pravdepodobne bude problem v pamatiach, ktore su len 333 MHz. Skus si pozicat nejake 400 MHz, popripade tym povodnym zniz casovanie na CL3 alebo pridaj trosku stavy. Postraz si aj frekvenciu PCI a AGP(33 a 66 MHz). Procesor by take minimalne zvysenie mal zvladnut v pohode, sam mam bartona 2600 a rovno som mu nastavil FSB 200 bez zvysovania napajania.
Zalman GS1000SE, Asus M4A89GTD-Pro, Phenom II X4 945@3,8GHz, Scythe Mugen 2, Asus RX460 4GB, Seasonic X-560
Asus UX410UA
Asus UX410UA
Predpokladam, ze vies resetnut BIOS. Odpojit napajanie, jumperom Clear CMOS alebo vybratim baterie. Nabehnes v defaultnom nastaveni, mozes potom skusit pouzit inu delicku CPU FSB/DRAM Ratio tak, aby frekvencia pamati neprekrocila 333 MHz, zjavne asi pamate nedaju viac.
Zalman GS1000SE, Asus M4A89GTD-Pro, Phenom II X4 945@3,8GHz, Scythe Mugen 2, Asus RX460 4GB, Seasonic X-560
Asus UX410UA
Asus UX410UA
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Pre zaciatok skus taktovat cez delicku, aby si zistil, ci ta brzdi cpu, alebo ramky.
Dalej skus dat obe ramky do "single channel" rezimu, prip.skus vzdy iba jednu a v roznych slotoch. Nastav nejake konzervativne casovanie (napr. 7-3-3-3) a skus zvysovat pomalicky frekvenciu fsb. S napajanim pamati by som nad 2.7V nesiel, ak nechcu ist vyssie pri 2.7V, tak viac im isto nepomoze.
Este ma napadlo: AGP/PCI lock mas v biose dufam nastaveny?!?
Dalej skus dat obe ramky do "single channel" rezimu, prip.skus vzdy iba jednu a v roznych slotoch. Nastav nejake konzervativne casovanie (napr. 7-3-3-3) a skus zvysovat pomalicky frekvenciu fsb. S napajanim pamati by som nad 2.7V nesiel, ak nechcu ist vyssie pri 2.7V, tak viac im isto nepomoze.
Este ma napadlo: AGP/PCI lock mas v biose dufam nastaveny?!?
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
resetnut bios samozrejme viem, samozrejme ze som to robil cez delicku, mal som ho stale na 333MHz ale nepomaha to, na agp sa nastavuje frekvencia zvlast pci lock som nenasol, pri zmene casovani sa mi nezapne komp stym uz neexperimentujem, vyberat ramky sa mi moc nechce pretoze mi tam zavadza VGA ale ked som jednu vybral tak to nepomohlo
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
divne, nf7 ma urcite pci lock, skus nahrat novsi bios napriklad tu:chleba napísal:resetnut bios samozrejme viem, samozrejme ze som to robil cez delicku, mal som ho stale na 333MHz ale nepomaha to, na agp sa nastavuje frekvencia zvlast pci lock som nenasol, pri zmene casovani sa mi nezapne komp stym uz neexperimentujem, vyberat ramky sa mi moc nechce pretoze mi tam zavadza VGA ale ked som jednu vybral tak to nepomohlo
http://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=785101
nf7 je asi najlepsia doska na socA tak nerozumiem ze by to neslo..
delickou este zmen pomer CPU/RAM aby ti ramky bezali na tych 333 a men iba CPU a zas opacne
mne napriklad tiez PQI original 400MHz RAMy na viacej ako 410 nesli ani za boha
- moznosti tam je velavela, treba skusat
vsak pisem ze som mal ramky nastavene stale na 333MHz ale to nepomaha, ten PCI lock sa da vypinat? alebo je to stale zapate, viem ze AGP frekvencia sa nastavuje zvlast, ale to PCI lock neviem ci sa neako nastavuje, to by som potreboval vedel kde to presne je v biose a este ktym biosom, minuly tyzden som dal najnovsi, ten co si dal tam ich je vela jake su vtom rozdiely a aky by som mal dat
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Komplet pretaktovanie na tejto doske (aj s obrazkami s BIOS-u) najdes TU je to sice anglicky ale hadam sa z toho vysomaris.
- k tomu PCI Lock : ak nemas v PCI slotoch ziadnu kartu tak ti to moze byt fuk
- k tomu PCI Lock : ak nemas v PCI slotoch ziadnu kartu tak ti to moze byt fuk
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
v PCI mam sond blaster audigy 2, ale myslim ze stym suvisi aj HDD, ale teras mam problem, kupil som disk 320GB SATA a cchem tam nainstalovat windows, dam CD, dam tam disketu so silicon image SATA ovladacom, sformatujem disk, nakopiruju sa subory potialto je to vsetko v poriadku ale potom sa ma spustit instalacia ktora sa nesputi a znova mi nabotuje CD co stym mam spravit, subory su tam nakopcene ale instalacia sa nespust, iba mi botuje stale to CD skusal som nastavovat botovanie HDD 0,1,2,3 aj SCSI aj SATA a nic, da sa ta instalacia spustit rucne ked tam mam tie subory nakopirovane?