Instalacia viacerych OS - navody
Instalacia viacerych OS - navody
Hadam sa to dakomu niekedy zide. Ak sa to tu uz objavilo, tak smaznut
/aktualizácia 17.2.2009:
Linux + Windows XP (Linux inštalovaný ako prvý)
Windows Vista + Windows XP (Vista inštalovaná ako prvá)
Windows XP + Linux (XP inštalované ako prvé)
Windows Vista + Linux (Linux inštalovaný ako prvý)
Windows Vista + Linux (Vista inštalovaná ako prvá)
Windows Vista + Windows XP (Xp inštalované ako prvé)
Windows Vista + Windows 7 (Vista inštalovaná ako prvá)
Windows XP + Windows 7 (XP inštalované ako prvé)
Nastavene ako "dolezite" cruxom
/aktualizácia 17.2.2009:
Linux + Windows XP (Linux inštalovaný ako prvý)
Windows Vista + Windows XP (Vista inštalovaná ako prvá)
Windows XP + Linux (XP inštalované ako prvé)
Windows Vista + Linux (Linux inštalovaný ako prvý)
Windows Vista + Linux (Vista inštalovaná ako prvá)
Windows Vista + Windows XP (Xp inštalované ako prvé)
Windows Vista + Windows 7 (Vista inštalovaná ako prvá)
Windows XP + Windows 7 (XP inštalované ako prvé)
Nastavene ako "dolezite" cruxom
Naposledy upravil/-a Gudas v Ut 17. Feb, 2009, 20:05, upravené celkom 1 krát.
http://www.forum-osx86.kvalitne.cz/index.php
tu je stranka pre mac os x na ibm pc.....cize na klasicke desktopy alebo notebooky....
tu je stranka pre mac os x na ibm pc.....cize na klasicke desktopy alebo notebooky....
Desktop:MB: MSI K7n2 Delta, CPU: Athlon XP 2600+@3400+ + AC Copper Silent, Ram: PQI 2x512mb 400mhz, Gk: Inno3d GeForce 6600GT 500/1000@540/1120 + Zalman VF700AlCu, Zdroj: Delux 420W, DVD-RW: LG 4166B, HDD: Maxtor 80GB 7200ot., 19" LCD LG L194WT-SF
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M
Takze, prave som sa zbavil linuxovej instalacie vratane jeho bootloadera. Keby niekto chcel vediet, ako na to a neprist pritom o instalaciu Windowsu:
(moja konfiguracia bola: WinXP+Win Vista+Linux (Suse 10.3))
- v nejakom diskovom manazeri (pouzil som Acronis Disk Director Suite) sa ubezpecte ze particia s Windowsom je Primary a Active.
- zmazte vsetky linuxove particie
- restartujte PC - nabehne chybova hlaska linuxoveho bootloadera (napr. Grub: Error 22)
- vlozte instalacne CD Windows XP a nabootujte z neho
- po uvodnom nacitani ovladacov sa objavi obrazovka s ponukou na opravu systemu - potvrDte, zobrazi sa prikazovy riadok (konzola)
- vyberte particiu s WinXP a zadajte: fixmbr (popripade fixboot)
- restartujte - teraz pojde WinXP
- ak mate este aj Vistu, staci vlozit instalacne DVD, nabootovat z neho, dat Opravit a popripade vybrat volbu na opravu startu systemu.
(moja konfiguracia bola: WinXP+Win Vista+Linux (Suse 10.3))
- v nejakom diskovom manazeri (pouzil som Acronis Disk Director Suite) sa ubezpecte ze particia s Windowsom je Primary a Active.
- zmazte vsetky linuxove particie
- restartujte PC - nabehne chybova hlaska linuxoveho bootloadera (napr. Grub: Error 22)
- vlozte instalacne CD Windows XP a nabootujte z neho
- po uvodnom nacitani ovladacov sa objavi obrazovka s ponukou na opravu systemu - potvrDte, zobrazi sa prikazovy riadok (konzola)
- vyberte particiu s WinXP a zadajte: fixmbr (popripade fixboot)
- restartujte - teraz pojde WinXP
- ak mate este aj Vistu, staci vlozit instalacne DVD, nabootovat z neho, dat Opravit a popripade vybrat volbu na opravu startu systemu.
asi to poriesim tak ze tento disk co mam s winami odpojim.zapojim len ten 40GB a nahodim linux.ak sa mi nebude pacit tak format a zapojim zas win disky:)
EDIT: este ma napadlo ze netreba ani odpajat ten disk...staci nastavit z ktoreho sa ma bootovat a je to.
takze otazka moja znie. mal by som nejako delit ten HDD? ma 40GB 1 particia.Co je najlepsie pre ubuntu?
EDIT: este ma napadlo ze netreba ani odpajat ten disk...staci nastavit z ktoreho sa ma bootovat a je to.
takze otazka moja znie. mal by som nejako delit ten HDD? ma 40GB 1 particia.Co je najlepsie pre ubuntu?
Ajajaj, otazka znie, ...a naco to vsetko???... Alebo skor, co tam potrebujes robit. Mne uz zopar mesiacov velmi pomaha jednoduchy sw virtual box. Nieco podobne je aj v mac-och. Mam nainstalovanu vistu \2GB RAM\ a v nej vo vb-cku XP, a aj experimentalne 98 a 2K. Sice nieje to to prave orechove, ale na odskusanie roznych apl. a podobnych blbosti vyyyyyyyyyborne. A jedna neodmyslitelna vyhoda: mozu ist naraz, zalezi len na HW. Skuste....
Sorry, zle som sa vyjadril, nie od MS ale klasika GPL, stiahnes tu :
http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
Fakt super a este raz sa ospravedlnujem za tu nepresnost...
http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
Fakt super a este raz sa ospravedlnujem za tu nepresnost...
no ja si myslim, ze sa aj uz celkom rozumieme, len ked som kydol taku koninu, musel som sa este ozvat . Ako fakt mi ten Virtual Box velmi pomohol, je aj na linux, win, mac... Skratka super. Neviem, kedysi davno som mal cez xosl dva OS \98-cku a 2000\ ale trvalo mi asi mesiac a islo to vsetko do ****** najlepsie je virtualbox...