novy zosik -> kmitanie basakov

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00

novy zosik -> kmitanie basakov

Príspevok od používateľa _skrat_ »

cafte...zaobstaral som si novy zosilovac PIONEER A-450R namiesto MARANTZ-a PM350 a vsimol som si, ze basaky mi pri vyssich hlasitostiach kmitaju o dost viac (pioneer zosilovac) ako predtym...
...viem ze tie basove menice maju kmitat cca 2 cm koli "vybornym" gumovym zavesom, ale bojim sa to dat hlasnejsie, aby som ich neodtrhol...

...je to velke kmitanie chyba pioneera, alebo tie basaky nieco nezvladaju? pripomeniem: na pocutie rovnaka hlasitost na oboch zosikoch, no na pioneeri basaky kmitaju viac ako na marantzi...

Obrázok
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa BoBo_ »

napadaju ma tri veci...
1. Marantz ma subsonic filter kdezto pioneer nie
2. Horsi DF ( cinitel tlmenia) - napriklad ak ma pioneer iba perove svorky alebo na vystupe STK a Marantz tam ma trandy a sroubovacie konektory tak je to jasne... :wink:
3. Ak pouzivas aj korekcie tak na Pioneeri je regulacia basov na nizsej frekvencii - pod ladenim BR v bedni a tak to viac kmita...
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa _skrat_ »

1. jop mas pravdu, marantz ma subsonic filter ale aj ked bol zapnuty alebo vypnuty, vo vychylovani membrany nebol rozdiel

2. neviem ci nepoviem blbost..perove svorky myslis to co teraz dava kazdy na veze/zosilovace na pripojenie kablov od reprakov? lebo ten marantz ma take cosi, no pioneer ma srobovacie, alebo bananove pripojenie...oba zosiky pouzivaju zda sa mi vykonove tranzistory
marantz
Obrázok

pioneer
Obrázok

3. neviem na akej frekvencii sa ladili na marantzovi basy, no na pioneeri je to zda sa mi na 100hz...loudness prepinace neviem na akej frekvencii pracuju, su vypnute...

islo mi hlavne o to, ci to moze byt nejaka zavada co sa prejavi casom, kedze ani ten pioneer nieje uplne najnovsi :D , nieco s kondikmi napriklad... skusim na neho napojit jeden TESLAk co mam, ten ma papierovy zaves a ked bude chciet, tak kmitat moze, zda sa mi ze je to nieco nad 25cm priemer....

dik za rady
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Návrat na "Zvuk a PC"