problem s xD kartou

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
Q-Axis
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Sep, 2005, 20:00

problem s xD kartou

Príspevok od používateľa Q-Axis »

Kupil som si novy fotak a do neho xD kartu. Mam to skoro tyzDen a dneska sa mi stalo, ze som si kopiroval fotky cez citacku kariet integrovanu v notebooku. KeD vyberam kartu a stlacim na liste "bezpecne odebrat hardware", tak mi vzdy vypise, ze teraz sa cinnost neda ukoncit a mam to skusit pozdejsie. Z toho si nic nerobim, lebo pred tym, keD som pouzival SD kartu, tak som ju kludne vytiahol a nic sa nestalo.
A teraz k problemu. KeD som vytiahol tu xD kartu z notebooku a dal ju do fotaka, vypisalo mi "card error". Dal som ju vo fotaku naformatovat, ale nepomohlo. Dal som ju naspat do notebooku, ale naformatovat sa neda, otvorit sa neda a keD dam vlastnosti, tak vypise "format RAW, kapacita 0, pouzite 0". Viem, ze nieco podobne sa stalo s USB diskom kamaratovi po tom, ako ho nechal zasunuty v notebooku a ten restartoval. Neviem ale ako to napravil a neviem ho zohnat.
PoraDte prosim nejaky postup, alebo program (na stranke sundisku som nic nenasiel), ktorym by sa dala karta opat spojazdnit. Dakujem.
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
Lkuzman
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Lkuzman »

Ja som takto odfajcil flash disk. Ostal mi vo formate RAW. Program Partition Magic ( i100 poznas ) mi ho detekol a v pohode som ho naformatoval nas5 do FAT. Skus to aj s tou xD kartou. :)
Spoiler: ukázať
CPU: Phenom 940 @ 3,6GHz + SCYTHE MUGEN; RAM: 8GiB @ 800MHz; MB: ASUS M3A-32 MVP DELUXE; VGA: Saphire HD5770 : 960MHz / 5200MHz; SSD: OCZ VERTEX 2 120GB; HDD: WD 2TiB; PSU: Akasa 1200W, CASE: Lian Li - PC-V2010B; LCD: Acer 2723W, OS: Windows 7 Home x64-SK-OEM ...
cicolably
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa cicolably »

bezpecne odebrat hardware
to tam nie je zo srandy,sem tam padne aj win XP
a ze vypise "teraz sa cinnost neda ukoncit a mam to skusit pozdejsie" staci zavriet okno z kartou alebo v total commanderi a uz to nebude pisat treba to vypnut
a odpiekol si si kartu,podla mna napatie tam slo stale
ale skus cez ten Partition Magic co pisal lkuzman
Lkuzman
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Lkuzman »

No presne sa mi to stalo pri instalacii widózov. Nevsimol som si ze v USB som mal fles- disk. A tak pri volbe inst particie som sa divil ze co tam robi to jedno Giga. Tak som ho ja blbec zrusil a snazil som sa ho pripojit k ostatnej C-ckovej ( fakt som blby :) ) KeD to neslo som sa na to vy....l a keD som doinstaloval windózy, tak kukam ze fles disk v USB...... Takze data v pecku a so spatnym formatovanim pomohol iba PM... :)

Skus to a uvidis - hadam Ti to pomoze.
Spoiler: ukázať
CPU: Phenom 940 @ 3,6GHz + SCYTHE MUGEN; RAM: 8GiB @ 800MHz; MB: ASUS M3A-32 MVP DELUXE; VGA: Saphire HD5770 : 960MHz / 5200MHz; SSD: OCZ VERTEX 2 120GB; HDD: WD 2TiB; PSU: Akasa 1200W, CASE: Lian Li - PC-V2010B; LCD: Acer 2723W, OS: Windows 7 Home x64-SK-OEM ...

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"