zavesenie/pozicia HDD
zavesenie/pozicia HDD
mam trosku dilemu s tym, ci by som mohol pevne disky upevnit na stojaka (t.j. s kablami nahor).. od typka com pocul, ze mozu mat akukolvek poziciu, len nesmu byt na sikmo kvoli loziskam (postupne by sa tak znicili). co ja na tom pravda?
dakujem za odpoved, rady a reakcie..
dakujem za odpoved, rady a reakcie..
- thimy
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
typek mal pravdu
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)
takze ich mozem dat kludne na stojaka? je to presne chlp to iste ako keby boli na lezaka? alebo je to nieco medzi standartnou polohou a sikmou polohou? vzhladom na loziska..Jerry napísal:mal pravdu, disky mozes mat aj na stojaka aj na lezato. Nie vsak sikmo, lebo loziska by boli o chvilu off ..
vyrezal som zo spodku bedne mATX dve 12cm dzery a treskol som tam nizkootackove noctue a chem nech mi to fuka na oba disky (2x320 GB Samsung), ne len na jeden aj to zo spodu.. prednu a zadnu stenu bedne som maximalne utesnil.. aj zvukovo.. jedine otvory su zo spodu a zdroj.
v nom je uz tiez noctua.. tie disky su teraz zavesene na stenach spravenych z karimatky.. nevybruje tak ani skrinka.. je to vsetko naprosto tiche.. grafiku mam integrovanu, nakolko je pre moje potreby dostacujuca, takze ziadny iny zdroj tepla tam nie je.. CPU sa drzi na 38 - 40C, pri zatazi do 50C (AMD Athlon64 3200+, Scythe SCMN-1100)
ktory soft by mi dokazal ukazat teploty HDD aj ked su zapojene v RAIDe?
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Zial ziadny. Teda aspon ja o nom neviem.munina napísal: ktory soft by mi dokazal ukazat teploty HDD aj ked su zapojene v RAIDe?
Nieco take existuje len pri specializovanych radicoch, ktore taku funkciu maju tusim. Na takych ake su v beznych zak. doskach proste teplotu nezistis.
Spoiler: ukázať