Caute chlapi mam takyto problem :
chcem rozbehat win 98 se + win xp na jednom kompe a to nasledovne :
1. particia 2047.32 MB - win 98 (2 Gb koli dosu)
2. extentedX 37000 MB
3. NTFS 6000 MB
4. FAT32 31000 MB
a problem je v tom ze ked dam oscandiskovat poslednu particiu vo win98 tak mi hodi error ze malo pamate, uvolnite pamat atd...Popritom vsetky mozne diskove utility co mam aj z dosu aj z winxp nenajdu ziadnu chybu na tej 31000 MB particii. Po prvej instalacii si win 98 nevedeli oscandiskovat ani svoj vlastny disk, scandisk sa stale restartoval a tak stale dokola... Tak som to preinstaloval a teraz to uz horko tazko otestuje cecko, ale tu poslednu stale neprejde.
Nie je problem ze som tie particie robil v PqMagic 8.0 v dose
Inac komp je 1667 Mhz AMD Sempron 2400+ nepretaktovany
RAM 256 MB
doska nejaky ASROCK s AMI BIOSOM
a disk 40 Gb.
Diky za rady.
Partition Magic 8.0 + win98se + winXP
hm
to si jak delil??? logika...
ved ta 98 cka ma svoj swap s ktorym robi, ak si chce do neho odlozit nejaky 1GB subor z tej FAT32 particie co skanuje nema sancu... to je jasne... je to podobny problem ako ked si niekto da swap na pevnu velkost a vytvori mu samostatnu particiu... ak prezenie limit, tak budu problemy...
ved ta 98 cka ma svoj swap s ktorym robi, ak si chce do neho odlozit nejaky 1GB subor z tej FAT32 particie co skanuje nema sancu... to je jasne... je to podobny problem ako ked si niekto da swap na pevnu velkost a vytvori mu samostatnu particiu... ak prezenie limit, tak budu problemy...
si si isty ze pri scanovani si natahuje vsetky subory z testovaneho disku do swapu ??? ak sa nemylim tak si moze akurat tak pri scandisku natiahnut fatku co by v tomto pripade nemalo byt viac ako 80000000 bytes that's all. To by ten scan trval takisto dlho ako tvrdy format keby mal vsetko z toho disku kopcit na iny niekam do swapu.
no
Tento problem sa uz riesil na mnohych poradniach... ak myslis, ze nemam pravdu, pokracuj dalejtda7250 napísal:si si isty ze pri scanovani si natahuje vsetky subory z testovaneho disku do swapu ??? ak sa nemylim tak si moze akurat tak pri scandisku natiahnut fatku co by v tomto pripade nemalo byt viac ako 80000000 bytes that's all. To by ten scan trval takisto dlho ako tvrdy format keby mal vsetko z toho disku kopcit na iny niekam do swapu.
mno a som to vyriesil:
krok 1 : andyko vobec nema pravdu
krok 2 : zero fill alias low level format na vycistenie bordelu z HDD
krok 3 : particie spravit v dose, ale len prvu
krok 4 : tu NTFS nechat na instalator WinXP, aby si sam alokoval miesto pre tu svoju specianu particiu co sa navonok javi ako undefined alias free
krok 5 : az potom spravit poslednu FAT32x
a div sa svete vsetko facha, na tej poslednej FAT particii mam 20 Gb dat a asi 180000 suborov a doooost zlozitu adresarovu strukturu a scan z win98 no problem
krok 1 : andyko vobec nema pravdu
krok 2 : zero fill alias low level format na vycistenie bordelu z HDD
krok 3 : particie spravit v dose, ale len prvu
krok 4 : tu NTFS nechat na instalator WinXP, aby si sam alokoval miesto pre tu svoju specianu particiu co sa navonok javi ako undefined alias free
krok 5 : az potom spravit poslednu FAT32x
a div sa svete vsetko facha, na tej poslednej FAT particii mam 20 Gb dat a asi 180000 suborov a doooost zlozitu adresarovu strukturu a scan z win98 no problem