potrebujem vymenit systemovu baterku v booku Toshiba Satellite 1400. Uz som sa ho raz pokusil rozobrat, no podarilo sa mi to len ciastocne.. I tak som nenasiel na zakladovke tuto baterku a po kratkom uvazovani som to vzdal a book naspat zlozil... neviete ci existuje nejake standardne umiestnenie bateriek v bookoch ako napriklad vo vacsine zakladnych dosiek v pravej dolnej vasti dosiek? Teda typujem ze aj v bookoch take nieco je, napriklad na udrzanie systemovych hodin a ak tam cosi take je, ze to aj vyzera podobne ako klasicka baterka v klasickych MB...
aha, cize klasika mikropajka a odsavacka? typujem, ze aj ta baterka sa tazsie zhana...asi bude lepsie, ked ten komp dam nejakemu typkovi co s tym robi...nebudem si koli tomu kupovat odsavacku..i ked som uz na mojej MB letoval nejaku SMD suciastku aj trafipajkou so stlacenym hrotom s kombinackami
co by si mi odporucil ako clovek co s tym uz robil? je to prplacka vymenit?
fuu.....
1. najdi ju
2. zisti kolko ma noziciek, ci sa da vycvaknut a ci vies zohnat nahradnu
3. zhodou okolnosti som toto riesil v lete na jednej doske, nova baterka ma stala z UK 40 "ich susnou"
ibm a toshiba co som mal tak to maju obe pod tlacitkami trackpointu, v oboch pripadoch je to kusok folie z ktorej ide kablik, mozno je to dkonca aj ta ista baterka, to som neskumal blizsie uz
jop uz som to nasiel. Ako hovoril jararak, bol hned vedla touchpadu, zvnutra pod pohotovostnou baterkou. Neviete kde sa ta taka mrska zohnat? Mozno este ze urobim nejaky mod, a naletujem na tie kabliky klasicku baterku z desktopu...to by mohlo tiez fungovat, nie? Myslim si ze parametre su take iste...
och to by bolo fajn i ked nejake klasicke gombikove 3V litiove baterky som nasiel po cca 30 sk, tak neviem ci sa ti oplati mi to posielat..ale kazdopadne by som bol rad