K8V-Se Deluxe a bios
K8V-Se Deluxe a bios
Mam Asus K8V-Se Deluxe a procak Sempron 3000+. Na zaciatku mi vypise typ procesora aj takt, ale ked uz ma bootovat z HDD, tak vypise, ze neznamy CPU a mam konaktovat vyrobcu kvoli Biosu. ALe ako mam prepalit bios, ked ma nepusti ani do Biosu?
Mal by si to zverit niekomu skusenejsiemu. Zrejme celkom nerozumies o com prepalenie biosu je. Ak vies o com je rec, postupuj takto:
Predpokladam ze mas bios asi zaheslovany. Ak chces zrusit heslo, stasi bios zresetovat cez CLEAR CMOS.
Potom budes musiet ale nanovo navolit polozky v biose. Ak nevies co sa tam nastavuje, radsej si niekoho zavolaj co ti to urobi.
Po nastaveni poloziek by nemal byt problem spustit bootovanie z diskety, bios prepalit a potom nastavit aby to slo OK.
Bootovanie z HDD by ti vsak malo ist aj teraz keD nepozna CPU. Jediny rozdiel je, ze miesto cisla ho bude identifikovat ako unknown CPU.
Predpokladam ze mas bios asi zaheslovany. Ak chces zrusit heslo, stasi bios zresetovat cez CLEAR CMOS.
Potom budes musiet ale nanovo navolit polozky v biose. Ak nevies co sa tam nastavuje, radsej si niekoho zavolaj co ti to urobi.
Po nastaveni poloziek by nemal byt problem spustit bootovanie z diskety, bios prepalit a potom nastavit aby to slo OK.
Bootovanie z HDD by ti vsak malo ist aj teraz keD nepozna CPU. Jediny rozdiel je, ze miesto cisla ho bude identifikovat ako unknown CPU.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
nie... "trosku " sa v tom vyznam.
Problem je v tom, ze ma nepusti nikde. Ani do biosu... proste vypise, ze nepozna CPU a hotovka. A reset biosu nepomaha. Asi pomoze iba vymena CPU za starsi - Athlon 64 bit. A nie Sempron...
A oprava toho - ked uz ma bootovat z HDD...
Tu chybu vypise hned po zdetekovani IDE zariadeni...
Problem je v tom, ze ma nepusti nikde. Ani do biosu... proste vypise, ze nepozna CPU a hotovka. A reset biosu nepomaha. Asi pomoze iba vymena CPU za starsi - Athlon 64 bit. A nie Sempron...
A oprava toho - ked uz ma bootovat z HDD...
Tu chybu vypise hned po zdetekovani IDE zariadeni...