opteron 144 - pri nizkej teplote zamrza
opteron 144 - pri nizkej teplote zamrza
zdravicko. teraz v zime som zistil ze ak moj optik v podtaktovanom stave (4x 308) hned ako klesne pod 27 stupnov okamzite vytuhne. neviete kde moze byt problem a ako by sa to dalo riesit? nechcem to riesit zdvihnutim napatia aby som ho udrzal teply. ide mi o setretnie energie v noci ked komp bezi a ked sedim na nete cez den a nic nerobim. co s tym?
NB Acer Aspire 3810T
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
zvysoval som zvysoval. uz o par krokov a stale to iste
ak CPU bezi na 27 stuponov abo viac nic sa nedeje...akonahle otvorim okno v izbe a trosku sa tu ochladi...teplota klesa ...a jak skoci na 26 hned to vytuhne..VZDY....tak mi vysvetli kde je potom problem ked nie v tej teplote? co mu vadi?
btw. nahodil som si speedfan, v biose som vypol Qfan kontrolu otacok a ponastavoval som si vsetko v speedfane ale nesom spokojny. nastavim si tam pozadovanu teplotu...ak cpu je pod pozadovanou teplotou fan sa vypne uplne to je v poriadku s tym jedinym som spokojny ale akonahle prekroci pozadovanu teplotu fan sa pomaly roztoci az na maximum. aj ked je to len o jeden stupen. tak to je co za regulacia v tom speedfane ? sakra
ak by to nerobil bolo by fasa. pekne sa tam da uplne vypnut fan a vtedy mi tak teplota neklesne. udrzal by som ju na 28 - 30 stupnov a nemuselo by to mrznut (ked padne na 26)
v Qfan v biose sa pre CPU neda nastavit vypnutie fanu
ak CPU bezi na 27 stuponov abo viac nic sa nedeje...akonahle otvorim okno v izbe a trosku sa tu ochladi...teplota klesa ...a jak skoci na 26 hned to vytuhne..VZDY....tak mi vysvetli kde je potom problem ked nie v tej teplote? co mu vadi?
btw. nahodil som si speedfan, v biose som vypol Qfan kontrolu otacok a ponastavoval som si vsetko v speedfane ale nesom spokojny. nastavim si tam pozadovanu teplotu...ak cpu je pod pozadovanou teplotou fan sa vypne uplne to je v poriadku s tym jedinym som spokojny ale akonahle prekroci pozadovanu teplotu fan sa pomaly roztoci az na maximum. aj ked je to len o jeden stupen. tak to je co za regulacia v tom speedfane ? sakra

v Qfan v biose sa pre CPU neda nastavit vypnutie fanu

NB Acer Aspire 3810T
- bad_messiah
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Júl, 2004, 14:00
ako posledne riesenie by ma napadlo flashnut najnovsi BIOS ak si tak este nespravil...
RETRO POPIS : dlhšie som tu nebol :)
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
a co tak speedfanu ubrat otacky? ja som mal nastavene 0 - 40% pri 25% sa zapinal ventilator, potom sa kus potocil a znova ho vyplo, takto mi to bezalo niekedy na mojeje p4. samozrejme som nemal problem s mrznutim ziadny. ale ako docasne riesenie by to mohlo stacit
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Riesenim je zakupenie regulatora otacok cca 200,-SK a keD pojdes v noci spat, vzdy mu znizis otacky na minimum.
Spoiler: ukázať