Vista 64 bit skusenosti, problemy ...
Vista 64 bit skusenosti, problemy ...
Zaujimalo by ma, ci tu niekto pouziva 64 bit widle ... Mal som to moznost odskusat a je to o dost vykonnejsie ako 32 bit. Premyslam nad zakupenim 64 bit Visty, ale nie som si isty, ci na tom pojdu vsetky hry a programy pre beznu pracu ... Ide mi skor o tie hry aby isli tak ako maju. Ak mate niekto skusenosti, napiste mi sem prosim, ze ake ste mali problemy a konkretne s cim na 64 bit OS ...
Edit Jerry: oznacene za dolezite ...
Edit Jerry: oznacene za dolezite ...
Naposledy upravil/-a Jerry v Št 31. Jan, 2008, 20:12, upravené celkom 2 krát.
Vista x64
- ziaden problem doteraz
- hry idu normalne (prepad FPS tak max v Crysis)
- bezna praca uplne bez problemov
Ked chces vyskusat x64 tak urcite radsej Vistu. XP ma dost slabu podporu programov a ovladacov... (je to tak trosku mrtvy OS podla mna - vysiel v nespravnu dobu, resp pomerne neskoro)
- ziaden problem doteraz
- hry idu normalne (prepad FPS tak max v Crysis)
- bezna praca uplne bez problemov
Ked chces vyskusat x64 tak urcite radsej Vistu. XP ma dost slabu podporu programov a ovladacov... (je to tak trosku mrtvy OS podla mna - vysiel v nespravnu dobu, resp pomerne neskoro)
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Potvrdzujem. Pre XP 64bit neexistuje mnozstvo beznych ovladacov (u mna na TV kartu, volant, soft na proxy servre a robenie nim neplechy na nete), ani ineho softwaru. System teda bezi ako 64-bitovy, ale takmer vsetko ostatne v 32-bitovom móde - teda uplne zbytocne. Hry bezia takmer vsetky, ale kedze su emulovane, kusticek stracaju vykon oproti XP 32 bit. A 64-bitova Vista je bez SP1 tiez na dve veci: na a na
VeD plnohodnotne 64-bit programy takmer neexistuju - ja som sa vytesoval zo 64-bit Virtual Dubu, pre ktory ale niesu 64-bitove kodeky (konkretne DivX alebo XviD), takze je zasa na spominane 2 veci a 64-bitovo mozem kódovat akurat tak dvere na brane nasho domu.
Cely tento jednoprdelny svet je nejaky divny...
Kazdy organizmus ma maximalne jednu prdel, divne...
VeD plnohodnotne 64-bit programy takmer neexistuju - ja som sa vytesoval zo 64-bit Virtual Dubu, pre ktory ale niesu 64-bitove kodeky (konkretne DivX alebo XviD), takze je zasa na spominane 2 veci a 64-bitovo mozem kódovat akurat tak dvere na brane nasho domu.
Cely tento jednoprdelny svet je nejaky divny...
Kazdy organizmus ma maximalne jednu prdel, divne...
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Nieze nemas rozmyslat, ale nepotrebujes ich, pokial nemas 4GB RAMky alebo viac. Rozdiel vo vykone oproti 32bit je par percent.
64bit XPcko neries, ma blbu podporu. Ked uz tak 64bit Vistu.
64bit XPcko neries, ma blbu podporu. Ked uz tak 64bit Vistu.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
ano, keD uz musi byt 64bit Windows, tak jedine Vista, XP 64bit jednoducho vyrobcovia softov ignoruju, takze nema takmer ziadnu podporu.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
rovnako ako tu vistu...andydul napísal:ano, keD uz musi byt 64bit Windows, tak jedine Vista, XP 64bit jednoducho vyrobcovia softov ignoruju, takze nema takmer ziadnu podporu.
mne ide vistax64 bez problemov...
- doCHtor
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 16. Feb, 2005, 20:00
To by som urcite nepovedal. Mam 64b XPcka uz cez rok a zatial skoro ziadny problem. Za cely ten cas mi nesiel jediny soft, a to nejaky stary 16b uctovnicky (a nesiel by ani na viste). Okrem toho sa mi raz alebo 2x stalo ze nejake demo neslo nainstalovat, pretoze installator chekoval os a 64b xp "nepoznal".... poriesilo sa to manualnym rozpakovanim instalacky, pripadne updejnutym demom.andydul napísal:ano, keD uz musi byt 64bit Windows, tak jedine Vista, XP 64bit jednoducho vyrobcovia softov ignoruju, takze nema takmer ziadnu podporu.
A ak je software nativne 64b, tak rozhodne ide pod 64b XP minimalne tak dobre ako pod Vistou. Dokonca soft ako 3dsmax (64b verzia) mal velke problemy v predchadzajucej verzii ist na 64b viste. Sucasna verzia je na tom lepsie, ale stale je to pod 64b XP vacsia istota.
Ohladne emulacie pre 32b aplikacie treba povedat ze nejde o emulaciu v tom zmysle ako sa bezne pouziva, pretoze:
Co mozem potvrdit. Ked som isiel na 64b XP, spravil som par testov a vysledok bol ten, ze niektore veci isli o troska rychlejsie na 32b xp, ine sli trocha rychlejsie na 64b XP. Vacsinou to bolo vramci chyby merania (inak pomer rychlejsie beziacich aplikacii bol v prospech 64b XP). Pri 64b aplikaciach to je vacsinou jasne.WoW64 emulation is performed natively (on the chip) by the x64 micro-architecture, which means WoW64 performance on x64 is similar to that of 32-bit Windows.
Takze 64b XP sa netreba bat (s 64b vistou nemam skusenost), treba si akurat cheknut ci na hw ktory clovek ma, su drajvre. Od drvivej vacsiny serioznych vyrobcov su... a hlavne na novsi hw.
Core i7 4500Mhz, 16GBRam, GTX570, x64 win7 pro
Pouzivam win xp x64 uz 2 roky a dam krk na to, ze je to 42145331452784619x lepsia volba ako jehovista. Zo zaciatku som mal problem s ovladacmi a niektorymi aplikaciami, ale posldny rok je to uz absolutne v poriadku.
Niet sa coho bat a smelo zabudni na Vistu.
Niet sa coho bat a smelo zabudni na Vistu.