Mam taky problem s Vistou, po nainstalovani ATI Tray Tools mi vyhadzuje nasledovne hlasky:
Podobne aj Riva Tuner:
Pri predchadzajucej instalacii stacilo kliknut na YES, system sa restartol a Driver Signing Enforcement bol vypnuty a ako ATI Tray Tools, tak aj Riva Tuner fungovali korektne.
Teraz sa po restarte nic nedeje, nadalej nejdu spustit.
ano to je presne ono!
Ak to cez F8 pri startupe zakazem, funguje to, nasledujuci restart uz ale nie...
Kym som nepustil Automatic Updates, tak to nerobilo...
Je nejaka moznost, ako to vypnut natrvalo?
Tak ako som sa docital, mili sudruhovia z Mrkvosoftu v Augustovych Updatoch zakazali permanentne vypnutie Driver Signing Enforcement a bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS uz nefunguje (odskusal som to).
"In Windows Vista x64, drivers are required to be signed by someone holding a VeriSign code certificate or they won’t load. There is no way to (permanently) disable this signing even if you are Administrator. The F8 startup menu has an option to disable it, but you must select it every time you boot up. Microsoft’s claimed reason for this is that it prevents Trojans from installing kernel-mode rootkits. That is a load of crap."
Tak som to vyriesil cez System Restore (pred zapnutim Automatic Updates) a ATI Tray Tools aj Riva Tuner funguju, ako maju.
Doporucujem kazdemu, kto chce tieto softy pouzivat VYPNut AUTOMATIC UPDATES okamzite po nainstalovani systemu a pouzit alternativnu metódu (ja pouzivam autopatcher, ktory uz tiez sudruhovia z Mrkvosoftu zakazali, nastastie ich mam stiahnute a napalene na DVD).
Toto su tie smejdove updaty, ktore to maju za nasledok:
KB932596
KB938979
Takze kto musi mat vypnute Driver Signing, odporucam tieto updaty NEINsTALOVAt!