Slaby vykon AMD Athlon X2 4800+
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Slaby vykon AMD Athlon X2 4800+
Nazdar,
nedavno som si poskladal new PC a v nom je Athlon X2 4800+. Skusal som na tej zostave (z podpisu) 3D Mark 2006, sisoft sandra XII a aj winrar benchmark. Avsak vo Winrar mi benchmark ukazuje od 500 do cca 525 KB/s a to sa mi zda malo. Taku istu zostavu, len s inou grafikou som skladal 2 tyzdne dozadu a winrar ukazoval 995KB/s.
Sisoft Sandra namerala priblizne rovnake hodnoty na oboch PC.
Dalej mi aj 3D Mark 2006 ukazuje nejak malo bodov: nieco cez 7500 - pritom ta moja zostava by mala dat viac (aspon podla testov na nete s podobnym PC)
Neviete kde moze byt chyba?
A este jedna drobnost. Nezda sa mi teplota CPU. Mam na nom BOX chladic z AMD Athlon X2 6000+ a v speedfane mi ukazuje v idle od ca 14 stupnov (po zapnuti PC) do 23 stupnov - to by uz slo. Izbova teplota cca 21-22 stupnov. Samozrejme pri zatazi ide teplota hore, ale to nie je podstatne. Je chyba v merani, alebo su tie teploty v norme?
nedavno som si poskladal new PC a v nom je Athlon X2 4800+. Skusal som na tej zostave (z podpisu) 3D Mark 2006, sisoft sandra XII a aj winrar benchmark. Avsak vo Winrar mi benchmark ukazuje od 500 do cca 525 KB/s a to sa mi zda malo. Taku istu zostavu, len s inou grafikou som skladal 2 tyzdne dozadu a winrar ukazoval 995KB/s.
Sisoft Sandra namerala priblizne rovnake hodnoty na oboch PC.
Dalej mi aj 3D Mark 2006 ukazuje nejak malo bodov: nieco cez 7500 - pritom ta moja zostava by mala dat viac (aspon podla testov na nete s podobnym PC)
Neviete kde moze byt chyba?
A este jedna drobnost. Nezda sa mi teplota CPU. Mam na nom BOX chladic z AMD Athlon X2 6000+ a v speedfane mi ukazuje v idle od ca 14 stupnov (po zapnuti PC) do 23 stupnov - to by uz slo. Izbova teplota cca 21-22 stupnov. Samozrejme pri zatazi ide teplota hore, ale to nie je podstatne. Je chyba v merani, alebo su tie teploty v norme?
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
skus este testnut ho v superpi daj zataz na 1mb a uvidime co dalej podla toho kolko ti vyjde ten test ja mam presne ten isty cpu ale s brisbane jadrom mne dava pc 35sec. v superpi na 1mb uvidime kolko da tebe
EDIT:ale tie teploty niesu trocha nizke?
lebo mne hreje tak od 30-40C
EDIT:ale tie teploty niesu trocha nizke?

Naposledy upravil/-a alle v Po 17. Dec, 2007, 20:05, upravené celkom 1 krát.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Deti snaD si naozaj nemyslite, ze vas procesor ma naozaj len o 1-2°C vyssiu teplotu nez je ta izbova?
Treba si spustit CoreTemp pre AMD a uvidite realne teploty.

Treba si spustit CoreTemp pre AMD a uvidite realne teploty.
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Zalezi od toho, aky CoreTemp si spustil, pokial pre Intel, tak sa necuduj. Su betaverzie pre AMD, ktore ukazuju spravne teploty odcitane digitalne z jadra.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Re: Slaby vykon AMD Athlon X2 4800+
Mne tak isto (600KB/sec na Brisbane 2.9GHz , riesenim u mna bol novy BIOS a WinRAR najnovsia ver. - potom 1200KB/sec)MaxMan napísal:Avsak vo Winrar mi benchmark ukazuje od 500 do cca 525 KB/s a to sa mi zda malo. Taku istu zostavu, len s inou grafikou som skladal 2 tyzdne dozadu a winrar ukazoval 995KB/s.
Toto sedi ( ak nemas pretaktovany CPU )MaxMan napísal:Dalej mi aj 3D Mark 2006 ukazuje nejak malo bodov: nieco cez 7500 - pritom ta moja zostava by mala dat viac (aspon podla testov na nete s podobnym PC)
Skus este v Evereste, ale zrejme je chyba v merani, odporucam ti ten spominany Update BIOSu, niekedy to dost pomozeMaxMan napísal: A este jedna drobnost. Nezda sa mi teplota CPU. Mam na nom BOX chladic z AMD Athlon X2 6000+ a v speedfane mi ukazuje v idle od ca 14 stupnov (po zapnuti PC) do 23 stupnov - to by uz slo. Izbova teplota cca 21-22 stupnov. Samozrejme pri zatazi ide teplota hore, ale to nie je podstatne. Je chyba v merani, alebo su tie teploty v norme?
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Takze som skusil Core Temp - najnovsi 0.95.4 a ukazuje este vacsie bludy ako speedfan:
Core 0: 9 stupnov
Core 1: 5 stupnov
V poznamkach je ze moja revizia CPU nie je podporovana
Mam BH-G1
V ten isty cas ukazuje speedfan 18 stupnov
V everest home mi dokonca neukazuje teplotu CPU, ale iba HDD
Ako mam teda zistit spravnu teplotu?
Inak SuperPI mi nameralo cca 37,8 sekundy. Ale popri tom mam spusteny antivir, UPS soft a pod. Takze nejaku tu sekundu by som vyzmykal pri vypnuti tychto softov.
fobos: pozeral som aj novsi BIOS, ale ja mam najnovsi. Takze asi z toho nic
Skusil som este Everest Ultimate a ten mi ukaze toto pri zatazi:
Teploty.JPG - 239.26 kB
Sa z toho nejak neviem vyznat co je aka teplota...
Core 0: 9 stupnov
Core 1: 5 stupnov
V poznamkach je ze moja revizia CPU nie je podporovana

V ten isty cas ukazuje speedfan 18 stupnov
V everest home mi dokonca neukazuje teplotu CPU, ale iba HDD

Ako mam teda zistit spravnu teplotu?
Inak SuperPI mi nameralo cca 37,8 sekundy. Ale popri tom mam spusteny antivir, UPS soft a pod. Takze nejaku tu sekundu by som vyzmykal pri vypnuti tychto softov.
fobos: pozeral som aj novsi BIOS, ale ja mam najnovsi. Takze asi z toho nic

Skusil som este Everest Ultimate a ten mi ukaze toto pri zatazi:
Teploty.JPG - 239.26 kB
Sa z toho nejak neviem vyznat co je aka teplota...
Ani srnky netušia čo som mal/mám...