V akom jazyku sa da napisat hra ??
V akom jazyku sa da napisat hra ??
Sws, len nedavno som zacal programovat v C++. Vyzera to zaujmavo. Nieze by som chcel urobit nejake pokracovanie Crysis ale chcel by som vediet v akych jazykoch sa najcastejsie tvoria hry. Da sa programovat aj v 3D prostrediach ako je Blender alebo 3D Max ??
Newiem s toho fakt nic tak by som potreboval poradu :idea: vopred diki
Newiem s toho fakt nic tak by som potreboval poradu :idea: vopred diki
cost-effective mas Flash
vies tam urobit relativne slusnu grafiku,
vies na to nalepit nejaky miniEngine, ktory ti bude zastresovat "hru"..
co sa tyka normalnych hier, zacni sa pozerat po .NET/C#, pripadne starsie c++
V praxi sa jedna o vyuzitie nejakych kniznic na grafiku (ktore bud niekto z vasho tymu da dokopy, alebo mas k dispozicii tretiu stranu). Pre tieto kniznice potrebujes dat dokopy nejake data ktore sa budu zobrazovat ... A uplne kdesi na pozadi engine, ktory bude vykonavany, a na zaklade ktore sa bude co-ono zobrazovat ...
V kazdom pripade, zacni v akomkolvek jazyku ...
Kludne aj primitivna 2D grafika, nejake gulicky, ktore sa budu nahanat a podobne ...
Ked to zvladnes (ovladanie objektov, pohyb po monitore, kurzor a podobne), zacni s nejakym 3D modelom ... skus uja gugla, ci ti nieco neporadi ...
Tam si urob nejake FPS... Nejaky kopec/udolie, 2 postavicky a ked uz ich budes vediet ovladat rucne ... mozes zacat robit na umelej inteligencii, aby tu druhu ovladal pocitac ...
Mno, az s tymto vsetkym skoncis ... tak mas investovane 2 roky zivota ... a mozno ta nejaka firma vezme ako programatora (ak ta to este stale bude bavit) a zacnes robit na serioznych projektoch..
vies tam urobit relativne slusnu grafiku,
vies na to nalepit nejaky miniEngine, ktory ti bude zastresovat "hru"..
co sa tyka normalnych hier, zacni sa pozerat po .NET/C#, pripadne starsie c++
V praxi sa jedna o vyuzitie nejakych kniznic na grafiku (ktore bud niekto z vasho tymu da dokopy, alebo mas k dispozicii tretiu stranu). Pre tieto kniznice potrebujes dat dokopy nejake data ktore sa budu zobrazovat ... A uplne kdesi na pozadi engine, ktory bude vykonavany, a na zaklade ktore sa bude co-ono zobrazovat ...
V kazdom pripade, zacni v akomkolvek jazyku ...
Kludne aj primitivna 2D grafika, nejake gulicky, ktore sa budu nahanat a podobne ...
Ked to zvladnes (ovladanie objektov, pohyb po monitore, kurzor a podobne), zacni s nejakym 3D modelom ... skus uja gugla, ci ti nieco neporadi ...
Tam si urob nejake FPS... Nejaky kopec/udolie, 2 postavicky a ked uz ich budes vediet ovladat rucne ... mozes zacat robit na umelej inteligencii, aby tu druhu ovladal pocitac ...
Mno, az s tymto vsetkym skoncis ... tak mas investovane 2 roky zivota ... a mozno ta nejaka firma vezme ako programatora (ak ta to este stale bude bavit) a zacnes robit na serioznych projektoch..
lava, prava, lava, prava ...
vacsina hier je napisane v C++.
napisat hru sa da v podstate v hociakom prostredi. vacsina hier je vsak napisane v C++. avsak napriklad online hry, alebo hry do telefonov su napisane v jave (resp. flash).
visual studio (hlavne nove edicie) preklada na virtualny stroj. cize v podstate nie je na tom lepsie, ako java.
co sa tyka externych kniznic... napr. open GL existuje ako externa kniznica pre C/C++, tiez pre java aj ostatne jazyky. dokonca vo viacerych verziach (ja osobne som napr. v jave vyskusal asi 3 verzie).
takze rob to tak, ako hovoril galen. nauc sa zaklady, neaky ten jazyk a ostatne uz nie je az take hrozne.
napisat hru sa da v podstate v hociakom prostredi. vacsina hier je vsak napisane v C++. avsak napriklad online hry, alebo hry do telefonov su napisane v jave (resp. flash).
visual studio (hlavne nove edicie) preklada na virtualny stroj. cize v podstate nie je na tom lepsie, ako java.
co sa tyka externych kniznic... napr. open GL existuje ako externa kniznica pre C/C++, tiez pre java aj ostatne jazyky. dokonca vo viacerych verziach (ja osobne som napr. v jave vyskusal asi 3 verzie).
takze rob to tak, ako hovoril galen. nauc sa zaklady, neaky ten jazyk a ostatne uz nie je az take hrozne.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00
kami_sama: pointer ? to je aj v C++? - ved teraz sme to preberali v delphi a nepochopil to nikto z rocnika (ani ludia z matickej triedy)
//aj ked sa musim priznat, ze s odstupom casu tomu zacinam rozumiet
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
LittleMan napísal:kami_sama: pointer ? to je aj v C++? - ved teraz sme to preberali v delphi a nepochopil to nikto z rocnika (ani ludia z matickej triedy)
ludstvo zacina sprostiet ...
sme sa bavili s pointrami v druhaku na strednej, v pohode ... sice tomu nechapala vyucujuca, a mali sme zakaz spustat spackal, ale program napisat sa dalo aj v T602, a potom uz iba prehnat kompilatorom ...
lava, prava, lava, prava ...
nooo, taky SLL (Single Linked List), rozne stromy (binarne, 2-3 stromy, ...) bez pointerov v C/C++ vytvoris tazko (aj ked existuju na to kniznice).LittleMan napísal:kami_sama: pointer ? to je aj v C++? - ved teraz sme to preberali v delphi a nepochopil to nikto z rocnika (ani ludia z matickej triedy)
no jo. informaticka profesia sa zacina riedit. su informatici, ktori maju aj priatelku!!! [/quote]galen napísal:ludstvo zacina sprostiet ...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00
pravdepodobne SLL=LJZZ (Linearny jednosmerne zretazeny zoznam)kami_sama napísal:nooo, taky SLL (Single Linked List), rozne stromy (binarne, 2-3 stromy, ...) bez pointerov v C/C++ vytvoris tazko (aj ked existuju na to kniznice).LittleMan napísal://aj ked sa musim priznat, ze s odstupom casu tomu zacinam rozumiet
to je to co sme sa ucili a pomaly to uz zacinam chapat
takze hovoris, ze pre svoje dobro sa mam snazit pochopit to este lepsie cele?
Life is short - enjoy it!