Tak som rozmyslal ze ten peltier co som chcel povodne s nim chladit procak asi nahradim niecim brutalnym takym volacim co som este nepocul ze by to niekto skusal. Zabil by som tym 2 muchi jednou ranou.
A cely princip spociva v autochladnicke. Chladiaci modul z danej chladnicky mi nahradi radiator na vodnikovi a este schladim kvapalinu o 23 stupnov pod teplotu okolia ak nie viac pretoze tato hodnota je pisana vyrobcom, ale pre dany objem toho boxu. Kedze tento modul by som umiestnil do nadrzky s kvapalinou a cerpadlom by mi to chladilo priamo kvapalinu na dost slusne hodnoty hmm???? jedina nevyhoda je v spotrebe ale to by som mohol okaslat hlavne ze by to slapalo dost brutalne a to by ma tesilo. Akurat neviem ci mam do toho investovat, ci to bude naozaj fungovat podla mojich predstav. Nemate niekto s tymto skusenosti??
Vagabund napísal:Tak som rozmyslal ze ten peltier co som chcel povodne s nim chladit procak asi nahradim niecim brutalnym takym volacim co som este nepocul ze by to niekto skusal. Zabil by som tym 2 muchi jednou ranou.
A cely princip spociva v autochladnicke. Chladiaci modul z danej chladnicky mi nahradi radiator na vodnikovi a este schladim kvapalinu o 23 stupnov pod teplotu okolia ak nie viac pretoze tato hodnota je pisana vyrobcom, ale pre dany objem toho boxu. Kedze tento modul by som umiestnil do nadrzky s kvapalinou a cerpadlom by mi to chladilo priamo kvapalinu na dost slusne hodnoty hmm???? jedina nevyhoda je v spotrebe ale to by som mohol okaslat hlavne ze by to slapalo dost brutalne a to by ma tesilo. Akurat neviem ci mam do toho investovat, ci to bude naozaj fungovat podla mojich predstav. Nemate niekto s tymto skusenosti??
jasan, kazdy den pchame autochladnicky do pc.
Ale napad to nieje odveci.Robis patent???
Ak ti to vyde, tak autochladnicky budu velmi rychlo myznut z obchodov :roll:
nie celu chladnicku ale iba ten chladiaci modul z nej to nieje az take velke ako sa to zda a patent??? to nieje zly napad budem o tom uvazovat ale pre navstevnikov www.pretaktovanie.sk to platit nebude
ale ja viem, ze nebudes pouzivat celu chladnicku.Ale napad by to tiez nebol o veci.
Si zober ze ten box vyuzijes ako case.To by bolo.Teplota 5° v case.To by bolo
chlapce fakt ty kokso no to je bomba ale je nevyhoda je ze ja neznasam male skrinky a Dalsia vec je ta ze by som sa bal ze by mi to kondenzovalo na doske, ale bolo by to cooool 8) 8)
Ma to vsak jednu obrovsku muchu...
...skus hadat aku???
Tak ja Ti to poviem...
Ten chladiaci prvok (urcite tam je peltier) chladi len urcity priestor o urcitom objeme a nie je to konstruovane na to aby to chladilo predmety ktore generuju teplo ale na predmety ktore maju teplotu na urovni maximalne teploty okolia alebo trosku vyssiu, cize z toho vychadza asi to ze:
1: Urcite by Ti to neschladilo procesor na teplotu o 23°C nizsiu ako je teplota okolia...
2: Po urcitom case by sa to prehrialo a kedze som taku autochladnicku videl v Baumaxe (a tiez ma napadlo ze by sa to dalo pouzit na taketo ucely) a videl som ake je to pomerne male, tak by to za nejaky cas urcite zhorelo...
3: Stale je to ten isty problem ako co sme riesili vo fore o peltieroch a to ten, ze na procesor das peltier a ten musis chladit este nejakym vykonnym chladicom a nie tym kuskom hlinika co je na tej autochladnicke...
CPU Intel P4 |MB Abit SD7-533 |RAM 1GB PC400 Apacer |VGA MSI GF FX 5900XT |HDD Hitachi 7k250 160GB |DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 |SOUND SB Audigy2 ZS |PSU Chill 510W |CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro |CASE Chenbro Gaming Bomb |COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 |FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 |SCREEN Benq FP783 |PRINTERCanon PIXMA iP4200 PHOTOPanasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
Ako myslis tym ze to nieje stavane na dlhodobu prevacku pretoze ta chladnicka funguje na takom principe (mas pravdu je tam peltier) ze fuka studeny vzduch do toho priestoru. A ja by som tym ofukoval iba tu kvapalinu v uzavretej nadobe + zaizolovanej (tepelne)
Chladil si uz niekedy vodnikom???
Asi nie lebo vidno ze nemas ziadne skusenosti s chladenim kvapalinami...
Uvediem Ti maly priklad...
Ak zapojis vodnika bez radiatora (bez tej rebrovanej picoviny) tak sa Ti kvapalina za urcity cas prehreje a v tom najhorsom pripade Ti dosiahne teplotu ktora znamena smrt Tvojmu krasavovi v sockete.
A toto je nieco podobne pretoze ten peltier ma urcite maly vykon (tipoval by som ho asi tak do 20-30W) a tymto mozes chladit akurat nieco tak do P3 500MHz (moj Celer 400@600 mal stratu okolo 30W) lebo tie naozaj vykonnejsie a nedajboze pretaktovane procesory vyzaruju 50W a viac (moj terajsi ma stratu 60W a taky chudak Prescott tusim okolo 100-120W) a tento nepomer(20W vs. 60W) Ti sposobi jednoducho prehriatie kvapaliny a vsetkym nam dobre znamy koniec...-----------------------
CPU Intel P4 |MB Abit SD7-533 |RAM 1GB PC400 Apacer |VGA MSI GF FX 5900XT |HDD Hitachi 7k250 160GB |DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 |SOUND SB Audigy2 ZS |PSU Chill 510W |CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro |CASE Chenbro Gaming Bomb |COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 |FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 |SCREEN Benq FP783 |PRINTERCanon PIXMA iP4200 PHOTOPanasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
vagabund napísal:A este daco to neviem aku si videl ty tu chladnicku, ale ja som videl taku ktora chladila ten peltier ventilatorom a nie iba cisto hlinikom
Samozrejme ze tam bol aj ventilator, ved bez toho by to bolo uplne nahovno a Ty by si si mohol robit na tom peltieri volske oka...
to mas pravdu no neviem budem este o tom uvazovat pozrem sa na to radsej az ked mi pride vyplata a vyplatim ucty potom budem sa budem moct ponorit do pekneho snicka ktory sa hadam raz stane skutocnostou /v dohladnej dobe)..ok dik moc za poucenie