Vlastnikom tohto chladicu rev. A som este od dob sckt. 939.
Ked som vsak presiel na iNTEL a sckt. 775 chladic mi ostal odlozeny v skatuli...
Potom som sa rozhodol si zlozit HTPC na platforme AMD sckt. AM2.
Samozrejme pre HTPC sa pocita z co najtichsou prevadzkou, idealne pasivnym chladenim komponentov.
Montaz NINJY vsak bola na dany AM2 socket z prilozeneho prislusentstva nemozna, kedze nebol kompatibilny a v dobe jeho vydania tento sckt. ani neexistoval.
Samozrejme chladic som chcel vyuzit prave na pasivne chladenie cpu v HTPC. Skusal som rozne postupy ako chladic pripevnit na sckt. ale bez uspechu. Az sm jedneho dna narazil na strankach Thermalrightu na to co som cely cas potreboval.
Je to klasicky retencny ramcek ake su vzdy dodavane pre chladice a sluzi na uchytenie na mb a nasledne uchytenie chladica.
Presny nazov:
Thermalright Customized AM2 RM (Rev.B)
[LINK]
Zohnat sa da naj cez TNTrade:
[LINK]
Nic vsak nieje take jednoduche ako vyzera a preto treba pre tento ramcek pri aplikacii NINJU spravit mensie upravy.
Kedze heatpipes na dvoch stranach zasahuju do vylyskov oznacenych dole na obrazku, je potrebne ich odstiknut kliestami a nasledne zbrusit aby chladic pasoval...
Tu su niake fotky z finalneho set-upu NINJY na GIGA MA69G-S3H:
Takze ak niekto riesi uchytenie NINHA PLUS rev. A dufam, ze ho tento navod potesi a pomoze
set sticky by crux
SCYTHE NINJA PLUS rev. A montaz na socket AM2
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Jún, 2009, 12:20
Re: SCYTHE NINJA PLUS rev. A montaz na socket AM2
širka case
mam taky dotaz ,uplna širka mojej case (merane zvonka)je 180mm ale kedže musim odpočitat základovku neviem či sa mi tam zmesti
mam taky dotaz ,uplna širka mojej case (merane zvonka)je 180mm ale kedže musim odpočitat základovku neviem či sa mi tam zmesti
Re: SCYTHE NINJA PLUS rev. A montaz na socket AM2
No ja mám jednu z tých úzkych skriniek a mám ešte dokonca na bočnici 0,5cm sklo a mám tam medzeru akuráť tak 1mm