ramky mam tie v popise.Teraz ich mam nadstavene na 667MHz,kvoli OC.Teraz som ich nadstavil v biose na 800MHz,dal som im voltaz na 1.9V,ale comp vobec nenabehol....len pipal...cim to moze byt?
prepokladam ze mas Vitesty Extreme .. ako ma nastavene casovanie? ak 4-4-4-12 a 800Mhz, defaultne by si im mal dat 2.0 - 2.1 V (ako to mas a stitku od vyrobcu) .. ak mas 5-5-5-15 (18), malo by im tych 1.9 V stacit
zdravim kludne ano!! Pri casovani 44412 maju vyrobcom myslim 2,1V stanovene, a do 2,2V ich urcite neodpalis. Newiem po akych krokoch vies nastavovat napatie ramkam,tak skusaj postupne kym nebudu stabilne a cez 2,3V nechod.cus
Chcel som sa pytat ako inac nastavit napatie RAM ako v BIOS-e, kde sa mi neda napatie nastavovat. Nieje nejaky program, ktory by nastavoval napatie priamo vo windows? Potrebujem zysit len o 0,1V . Inak pamate CORSAIR TWIN2X 2x512MB 675MHz 4-4-4-12
ano lebo podla vyrobcu maju ist na 1,9V a teraz idu na 1,8V . A aku mam MB? Tak to je dost dobra otazka, lebo to neviem ani ja a to uz som stravil zopar peknych hodin pri googli a prehliadanim roznych fór. Bola v pc ACER E380. Ale ak to pomoze tak prikladam screen z CPU-Z. screen
EDIT: doska bude nova, ale az niekedy v maji. dovtedy musim vydrzat s touto a rad by som na nej rozchodil aj tie pamate
a aky mas problem s tymi pamatami? pracuju nekorektne? ci chces nastavit agresivnejsie casovanie alebo vyssiu frekvenciu?
k tej doske - vyzera zaujimavo pokial tam nemas take moznosti nastavenia, ani neexistuje nejaka hot-key skratka pre rozsirene moznosti biosu (ako to byva pri Gigabyte doskach myslim), zrejme neuspejes ..
Ja nepoterbujem menit casovanie. Len chcem zmenit napatie na standardne urcene vyrobcom. Nemam ziadne problemy s pamatami, zatal, ale neskusal som radsej ziadne testy...
Genyus napísal:Ja nepoterbujem menit casovanie. Len chcem zmenit napatie na standardne urcene vyrobcom. Nemam ziadne problemy s pamatami, zatal, ale neskusal som radsej ziadne testy...
1,9 je odporucana, skus ich normalne odtestovat na 1,8V , nic sa kompu nestane
Doteraz boli RAM na 5-5-5-15 1T na 1.8V ale keD som casovanie zmenil na 4-4-4-12 2T pri 1.8V tak po minute PC "zamrzlo" a pomohl iba reset. Preto ak je nejaky program na zvysenie napatia, alebo ak sa to da nastavit inde tak pls poraDte.
asi ste ma zle pochopili. Tie RAMky maju standardne od vyrobcu casovanie 4-4-4-12 pri 1.9V a frekvenciu 667MHz. Teraz mi vsak idu 5-5-5-15 pri 1.8V a na frekvencii 667MHz. Ak zmenim na agresivnejsie casovanie (urcene vyrobcom) tak mi system zamrzne. Preto potrebuje zvysit napatie RAM.