andydul napísal:Mne sa tie ich "recenzie" zdaju byt smiesne uz poriadne dlho.
to je zial smutna realita a s dovolenim sa tu trochu rozpisem
zacnem tym, ze som zaslal
v mene pretaktovanie.sk e-mail PR-managerom nV a ATi pre nase uzemie. Ten z nVidie na mail vobec nereagoval. Ignoracia ^ 2. Vola sa Igor Stanek - interview s nim maju na PCTuning, kde tvrdi, ze bude podporovat ludi, stranky, ktore sa snazia
robit reklamu a dobre meno nV. Teda tych, ktory triezvo hodnotia a aj kritizuju nedostatky nie ?
PR manager z AMD/ATi mi na prvotny mail slusne odpisal - az som bol prekvapeny. Moju poziadavku o
technicke PDF materialy ale odignoroval.
Vidiet tu, ze pre nV sme my ako stranka nezaujimava, nema dovod nam poskytnut ani technicky material pre redaktorov, napriek tomu, ze mame v redakcii kartu s ich cipom na PCB. O vypozicani kariet ani nehovorim. Ja ako redaktor teda nemam dovod preco viac inklinovat k jednej alebo druhej strane (ATi - nV). Ja si preto nebudem davat servitky pred usta a budem kritizovat nedostatky, problemy jednotlivych kariet. Nemam dovod preco by som to nemal robit. Mozno si to niekto v nV/ATi aj uvedomil, ale v rovnakom okamihu ho napadne, "veD kto by bral tu stranku vazne".
Informacie a technicke PDFka, ktore vyuzivam hlavne na odpisanie technickych dat, nakolko sa mi vsetko nechce pisat, hladat atD a na to, aby som mal ilustracne obrazky, si budem musiet zohnat sam - od kontaktov, znamych, a pod. zial, alebo nastastie v Európe ich mam malo. Kto vie preco ...
"Velke" alebo vacsie ?

stranky ako PCTuning, CB, alebo aj SHW maju NDA, dostanu este ~ 2 tyzdne (zovseobecnene) pred vydanim karty, sample priamo od nV alebo ATi. Maju technicke PDFka, maju cas. Otestuju kartu, napisu nejaku omacku a maju recenziu. Hlavne aby bola skoro vonku. Nekritizovala prilis, lebo by sa nV alebo ATi mohla nahnevat - bububu, pozor na vec ! a nam nabuduce nevypozicat kartu. Mnohe nedostatky, fakty su teda casto stavane do miernejsieho svetla alebo je zvoleny kompromis - kolko stranok ma len AVG (priemer) FPS grafy ?
Vela ludi zaraba s pisanim recenzii peniaze, veD v dnesnej dobe sa vsetko toci o peniazoch. V pripade stranok ide o citanost, ktora je prostriedkom na ziskanie financii. PCT alebo SHW maju na mesiac vacsi rozpocet ako my na cely rok. Za 7 dni trvajucu reklamu dostanu viac ako my za vsetky reklamy dokopy (obdobie 1 rok). To su fakty. VDaka tomu mozu pekne zaplatit redaktorov a vDaka citanosti maju zvysok - testovacie sample hocicoho.
OBR dostane za recenziu y 5 krat tolko $ ako ja a este k tomu je kratsia a nad urovnou pomlcim. Nechcem si robit zbytocne nepriatelov a nie je mojim povolanim kritizovat, komentovat ine weby. Povazte ale, ako je mozne, ze tie recenzie nie su urovnou niekde inde ? Prvotny dovod je cas - cas su peniaze. Preco by sa mal teda niekto roztrhat pre recenziu, keD je len tak primerane zaplatena ?! (To ja by som potom nikdy nic nenapisal)
- a to pri takom obrate financii ake maju tieto stranky. Dalsi dovod je ten, ze nie je dovod

Nie je dovod preco robit lepsie recenzie - ludia ich aj tak citaju. Snazime sa vychadzat dobre so spolocnostami. To je dobre. Nam to vyhovuje. VeD aj stranka samotna musi mat zisk, no nie ?
Tak to teda vyzera. Mensie stranky, ktore maju kvalitne recenzie, alebo ukazuju priamo na chyby su tlacene do pozadia. Nastastie tu su spolocnosti ako: Gigabyte, Asus, Intel, Sapphire a ine, ktore chcu mat reklamu aj na takychto strankach a preto poskytnu testovacie karty.