Moze iny elektrospotrebic odpalit gfx kartu ?

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
master
Ban
Ban
Dátum registrácie: Po 11. Jún, 2007, 08:00

Moze iny elektrospotrebic odpalit gfx kartu ?

Príspevok od používateľa master »

Je to uplne absurdne, ale pocas prehadzovania kariet/diskov/zdrojov mi odisla gfx karta v tretej masine, uplne kurioznym sposobom : V kuchyni sa na chvilu zapol rucny mixer, obraz sa vtedy na cca 7 sekund uplne rozvlnil, nic nebolo citatelne - potom nieco cvaklo a obraz sa vypol (komp stale bezal). Ani na 8 pokusov (vybrat, zasunut) nenabehla karta po zapnuti kompu. V kuse pipa BIOS. S druhou kartou normalne slape. Ventilator sa na nej toci normalne.

Je mozne, ze zdroj nevychytal nejake spatne razy v sieti, ktore sposobil ten mixer ?

Co s tou kartou ? Na prvy pohlad nic nevidno, kondiky su v pohode, nic nevyzera byt odpalene. Do vitrinky :8O: ?
Používateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

prejdi si kontakty na zbernici jeden bude spaleny, zacal by som z kraja :)

presne ako si napisal, zdroj to nevydrzal a pustil nejake svinstvo

ak ma grafika zaruku, hrr tam s nou
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
master
Ban
Ban
Dátum registrácie: Po 11. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa master »

Dik za tip - ale kontakty vyzeraju byt bez poskodenia. Pozeral som kartu z cca 5 cm vzdialenosti a nic tam nevyzera byt chytene.

Ohladom zaruky - ako je to so zarukou v pripade, ze odidena karta je karta, ktora sa vratila z reklamacky ako nahrada za inu kartu ? Tam uz asi nie je 2 rocna zaruka, ze ? Papiere uz teraz asi nenajdem, takze zrejme cista strata :roll:
TroubleMaker
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa TroubleMaker »

Ak ti dali druhu kartu, mal by si mat opat zaruku 2 roky, ale zarucny list by si mal mat. Skus zavolat dodavatelovi, povedz, ze karta odisla bez vonkajsieho pricinenia, sam hneD uvidis, ako sa k tomu postavi...
CENTER
Spoiler: ukázať
CASE Thermaltake Level10 PSU Enermax Revolution 1250W
CPU Intel i7 6700@4.65GHz +Corsair H45 2xNB PK1 MB ASUS HERO VIII RAM 32G Corsair Vengeance CL15 @3,2GHz SSD Samsung M.2 1T HDD 4xWD RED 4T GPU R9 280X CF IPS 2x HP ENVY 32 OTHER T-Balancer, ASUS OC Station
KB+M Microsoft Sidewinder X6 + X8 + Roccat Sota
miseno
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa miseno »

zacneme poporiadku:

- mixer alebo fen su riadne svistva, za prve vytvaraju obrovske(v porovnani s beznymi spotrebicmi) magneticke pole okolo seba.

- toto rusenie sa velmi lahko prenasa do siete

- vlastna skusenost, u nas ked mama zapne fen, tak na telke sa objavi okamzite zrnenie, respektive take preskakujuce pasiky

- komp to zvlada v pohode, preco?
- lebo ma vstupny filter, ktory posiela do prec prave vysoke
frekvencie, zial nema vystupny filter, takze tiez svini siet.
Nove a hlavne kvalitne zdroje maju aj vystupny filter.
- je vhodne ked ma zdroj aktivne PFC

je mozne ze zdroj to proste neustal, a pustil ti do boardu taketo nefilitrovane napatie, a filtre na doske tiez asi nestacili a grafika si to odniesla. Stava sa, aj ked nepocul som este o nikom kto by takto prisiel o grafiku.
Ja som este za starych cias odpalil moje milovane 1MB S3 Trio statickou elektrinou. Proste komp zapnuty, a ja sa len tak idem chytit grafiky ako sa hreje, len som sa priblizil k nej na cca +cm preskocila krasna iskra komp pipol a vypol sa. Vsetko prezilo, ale grafika zial nie :(
dell noťas

Návrat na "Hardware všeobecne"