invalid system disk
invalid system disk
Zdarte ludkovia prisiel som k starsiemu pocitacu je uplne vycisteny a nedostal som k nemu ziadne cd . po spusteni sa objavila cierna obrazovka a v lavom rohu napisane Invalid system disk replace the disk and press any key. mam nadstavene botovanie z CD mechaniky ale ked vlozim CD tak sa nic nedeje za vsetky rady som velmi vdacny. pentium 2 windovs 98
Pokial viem windows 98 nevie nastartovat z CD. Pouzivala sa spustacia disketa. Pomocou nej nabootujes do Dos-u, naformatujes disk, a potom cez prikaz SETUP alebo SETUPCOR zacnes instalovat.
Je to komplikovanejsi start ako pri XP, kto to ale robil aspon raz, zapamata si to na veky.
Je to komplikovanejsi start ako pri XP, kto to ale robil aspon raz, zapamata si to na veky.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Re: invalid system disk
Win 98 a 98SE CD + systémová disketa MS-DOS..
Ja som disketu obišiel nasledovne - vytvoril som si bootovatelné CD so systémom MS-DOS + VC (Volkov commander - obdoba Nortona),kde som si "pripálil" aj svoje W98SE a originálku som používal len na zadanie cd-key.
na cd boli v ms-dos "sekcii" ktorá sa tvárila ako "A 1,44MB" prihraté ešte fdisk a format.
Fdiskom som si nastavil active a veľkosť particií a potom už len v príkazovom riadku format c: /s, potom format d: , potom skopírovať w98 na D no a potom už len v komandéri šup na déčko a spustiť setup exe..
Ja som disketu obišiel nasledovne - vytvoril som si bootovatelné CD so systémom MS-DOS + VC (Volkov commander - obdoba Nortona),kde som si "pripálil" aj svoje W98SE a originálku som používal len na zadanie cd-key.
na cd boli v ms-dos "sekcii" ktorá sa tvárila ako "A 1,44MB" prihraté ešte fdisk a format.
Fdiskom som si nastavil active a veľkosť particií a potom už len v príkazovom riadku format c: /s, potom format d: , potom skopírovať w98 na D no a potom už len v komandéri šup na déčko a spustiť setup exe..
Progress... ... 59%