invalid system disk

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
bart11

invalid system disk

Príspevok od používateľa bart11 »

Zdarte ludkovia prisiel som k starsiemu pocitacu je uplne vycisteny a nedostal som k nemu ziadne cd . po spusteni sa objavila cierna obrazovka a v lavom rohu napisane Invalid system disk replace the disk and press any key. mam nadstavene botovanie z CD mechaniky ale ked vlozim CD tak sa nic nedeje za vsetky rady som velmi vdacny. pentium 2 windovs 98
Používateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

Pokial viem windows 98 nevie nastartovat z CD. Pouzivala sa spustacia disketa. Pomocou nej nabootujes do Dos-u, naformatujes disk, a potom cez prikaz SETUP alebo SETUPCOR zacnes instalovat.
Je to komplikovanejsi start ako pri XP, kto to ale robil aspon raz, zapamata si to na veky. :wink:
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

ved 98 SE-cko sa uz dalo bootovat z CD nie?

.
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

_Snake_ napísal:ved 98 SE-cko sa uz dalo bootovat z CD nie?
To co som mal ja slo len z diskety.
bart11

Príspevok od používateľa bart11 »

kde by sa ta disketa dala stiahnut lebo ja mam len original CD windovs 98
bioworm
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 06. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa bioworm »

mozno ze toto bude fungovat:

vloz disketu do mechaniky, v tento pocitac klikni pravym na disketovku -> daj naformatovat a v tom okne co ti nabehne zaskrtni Vytvorit spustaciu disketu MS-DOS...
BioPC
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P5Q SE Plus CPU: Intel Core2Quad Q9550@+ AC Freezer 7 Pro RAM: A-DATA Vitesta 4x1GB 800MHz VGA: Gigabyte ATI R685OC 1GB HDD: Western Digital 500+640 16MB SATA2 PSU: Fortron BSII 500W Screen: LG Flatron W2753V 27" Sound: Logitech x530 + Logitech H600 Keyboard: Saitek Eclipse II Mouse: Logitech Cordless Click! Plus + RAZER Pro Solution Pro Pad Case: Thermaltake Xaser VI VG4000BWS
Laptop: Lenovo IdeaPad Y570
eSPer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 10. Jan, 2007, 08:00

Re: invalid system disk

Príspevok od používateľa eSPer »

Win 98 a 98SE CD + systémová disketa MS-DOS..
Ja som disketu obišiel nasledovne - vytvoril som si bootovatelné CD so systémom MS-DOS + VC (Volkov commander - obdoba Nortona),kde som si "pripálil" aj svoje W98SE a originálku som používal len na zadanie cd-key.
na cd boli v ms-dos "sekcii" ktorá sa tvárila ako "A 1,44MB" prihraté ešte fdisk a format.
Fdiskom som si nastavil active a veľkosť particií a potom už len v príkazovom riadku format c: /s, potom format d: , potom skopírovať w98 na D no a potom už len v komandéri šup na déčko a spustiť setup exe..
Progress... ... 59%

Návrat na "Operačné Systémy"