Vymena disku v HDD kamere?

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00

Vymena disku v HDD kamere?

Príspevok od používateľa schyzoy »

Cisto hypoteticky - kupit HDD kameru (najlepsie FullHD) s co najlepsimy parametrami, ale s co najmensim diskom, a potom "jednoducho" disk vybrat, nejako preniest system na vacsi disk a ten vlozit do kamery (napr. 20GB to 100GB).
Mate niekto skusenosti/informacie o niecom takom?
Resp. prepocet financnej vyhodnosti tohto postupu niekto robil?
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
PC
MB: Asus TUF Gaming B550M-PLUS CPU: AMD Ryzen 3 3100 RAM: Patriot Viper 4 Steel Series DDR4-3000 16 GB GPU: Sapphire AMD Radeon RX580 4GB PSU: SilverStone Strider Essential 80Plus ST50F-ES230 500W

NB
Acer Aspire S3
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Re: Vymena disku v HDD kamere?

Príspevok od používateľa Toman »

fuu.... toto som este neriesil ale predpokladam ze to nebude take jednoduche, minimalne ta kamera bude kontrolovat obsach MBR....
- skus racej nejake "AV forum"
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
kajfun
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa kajfun »

a) najkvalitnejsie kamery nepouzivaju harddisky
b) ked kupis hdd kameru, mas tam minimalne 20GB, vacsinou 30GB disk co je prudko dostacujuce. HDD kamery skoro vzdy zapisuju v AVCHD formate radovo 15-17Mbps = 2MB/s, takze 20000MB disk vydrzi na 20000/2 = 10000 sekund = 3 hodiny zaznamu v maximalnej kvalite. Analogicky, 60GB disk vydrzi trikrat tolko co je DEVAT HODIN a to uz staci kazdemu na natocenie celej dovolenky atd.
c) ja osobne som este disk nevymienal v kamere, podla informacii ktore som videl na internete to ale funguje.

... vykaslal by som sa na tvojom mieste na to. Tiez zhanam nejake dostupne high-def, momentalne to vyzera tak si chcem nechat za 660$ doniest Canon HF100 zo Statov len tam nikoho spolahliveho nemam :( u nas bezne dostupne a zaroven kvalitne su Canon HV30 a Sony SR12 [strasne draha]. Panasonicy + JVD konzumne high-defy [teda hd6, sd9] su smejd avsak panasonicy maju vynikajuci stabilizator a jvccka ovladanie.

keby tak existovala kamera s ovladanim jvc, stabilizatorom panasoniku, kvalitou obrazu canonu a ostatnymi funkciami sony... ach ano, o rok az rok a pol sa chysta pecka. Bude sa volat Scarlet, vyrabat ju bude Red.com a predpokladana cena je 3000$ takze v reali kusok viac + musim si pre nu ist do Spojenych Statov and Americkych. Uz na nu odkladam tuke bokom, kazdy mesiac nieco... aby mi potom nevyvalilo bok...
schyzoy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa schyzoy »

Tak dakujem za info, znova viem o nieco viac. Ono je to ako s OC - chces dat co najmenej a dostat co najviac :-)
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
PC
MB: Asus TUF Gaming B550M-PLUS CPU: AMD Ryzen 3 3100 RAM: Patriot Viper 4 Steel Series DDR4-3000 16 GB GPU: Sapphire AMD Radeon RX580 4GB PSU: SilverStone Strider Essential 80Plus ST50F-ES230 500W

NB
Acer Aspire S3

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"