Pls neviete ako mam odomknut nasobic?mam procak athlon 2500+ ktory ma FSB defualt 166 lenze to moja doska nezvlada a s FSB bol nestabilny no tak som zmenil FSB na 145 a je stabilny lenze je v tom ten problem ze mmtalne mam namiesto 1,89GHz 1,60GHZ....potrebujem zvysit nasobic ale nejde stale mam len x11 ked zadam hocico pls help
zostava
cpu: AMD athlon XP 2500+ barton MOBILE
MB:MSI KT6V
RAM:2 x 512 DDRAM PC3200 Dualne A-DATA
Grafka: ATI Radeon 9600 pro atlantis 128 MB
ZDroj je 350w ale presny nazov neviem
Odomknutie nasobica
Re: Odomknutie nasobica
Uz ma zacinas drazdit, mas tuto temu aj na pcfore a tu zakladas zbytocne dalsiu. CPU-Z screen jasne hovori ze mas mobile barton-cize ziadna default FSB 166 sa nemoze konat.Dalej si pisal, ze si nasobic mohol menit, len doska si stale hodila FSB na 100 a teraz pises ze sa neda. Odomykat nasobic na odomknutom procaku je asi nonsense, na doske to predtym islo a zrazu nejde-cize doska asi v prde**. No a pokial to nevyskusas sam, tak sa to nedozvieme ani my ani ty...
Deneb @ 3.4 || GA 970-DS3 || 8Gb Kingston 1600 || GA R9 270HD || Crucial BX100 250Gb + WD 500 Gb || Seasonic M12 II 520W || Dell U2412M || Fractal R4
neni to tak zesa mi stale zmeni FSB ale pisal som ze nasobic mam vzdy na x11 ze on sa neda menit....ked zadam nasobic aj x14 aj tak mam stale ten nasobic na x11 proste sa nezmeni....skusal som vsetko mozne mmtalne mam FSB na 145 a je stabilny lenze mam o 0,2 GHz slabsi procak ale tak uz to necham tam .....
Zeby to nepodporovala doska ? Vsetky mobile su "odomknute" od vyroby, cize tam nieje co odomykat ako bolo spomenute vyssie. Unlocky sa robili na procesoroch typu Duron etc., ale najprv ti zmenu nasobica musi podporovat aj doska. Nasobic sa da nastavit aj manualne, spojenim pinov na CPU. Mal by tu niekde byt na to navod...
jj to viem takzvane "drotovanie".....jedine tak lebo doska asi fakt nema odomknuty nasobic ako tvrdite.....diks za infoo