..rozhodol som sa prepnúť HDD z IDE režimu do AHCI. V SATA configuration však mám LEN možnosť IDE. Upgradoval som BIOS z 0704 na najnovší, ale AHCI sa mi "neobjavilo"..
V manuáli je. V čom je chyba? Prešiel som čo sa dalo, ale neprišiel som na nič. Prosím o radu.
Bios ASUS P5K, chýba AHCI vyriešené
Bios ASUS P5K, chýba AHCI vyriešené
Naposledy upravil/-a eSPer v Po 02. Jún, 2008, 17:04, upravené celkom 1 krát.
Progress... ... 59%
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
Re: Bios ASUS P5K, chýba AHCI
je to tak, AHCI nerozbeháš na tejto doske (viď môj podpis) .. je to spôsobené Soutbridge-om ICH9, ktorý túto feature nepodporuje (viď oficiálne stránky Intelu + ovládače) .. ICH9R a všetky končiace na R to podporujú, samozrejme aj RAID
podpora AHCI bola len v starých biosoch pre P5K, ale nakoľko to nie je možné rozbehať (z vlastných skúseností), v novších biosoch sa už nedá nastaviť (aj tak to zbytočne len plietlo) .. takže sa musíš zaobísť bez AHCI.. manuál je takisto naprd napísaný
inak výkonový rozdiel neuvidíš (viď Gudasove testy), prídeš jedine o NCQ, HotPlug a pod..
podpora AHCI bola len v starých biosoch pre P5K, ale nakoľko to nie je možné rozbehať (z vlastných skúseností), v novších biosoch sa už nedá nastaviť (aj tak to zbytočne len plietlo) .. takže sa musíš zaobísť bez AHCI.. manuál je takisto naprd napísaný
inak výkonový rozdiel neuvidíš (viď Gudasove testy), prídeš jedine o NCQ, HotPlug a pod..
..no práve o tie fičúrky mi išlo, nie o výkon, ten je cca rovnaký..
..no čo už, nevadí, P5K je dobrá doska, ktorá má všetko čo potrebujem a používam (teda - mimo AHCI )
..ďakujem, vyriešené.
Ak je to potrebné, CLOCK
EDIT: argon - myslíš že nepoznám rozdiel?
..no čo už, nevadí, P5K je dobrá doska, ktorá má všetko čo potrebujem a používam (teda - mimo AHCI )
..ďakujem, vyriešené.
Ak je to potrebné, CLOCK
EDIT: argon - myslíš že nepoznám rozdiel?
Naposledy upravil/-a eSPer v So 31. Máj, 2008, 14:32, upravené celkom 1 krát.
Progress... ... 59%
Radsej LOCK ako CLOCKMugwai napísal: Ak je to potrebné, CLOCK
Spoiler: ukázať