čau chcel by som sa opýtať nakoľko dôležitá je cash pameť u procesorov AMD pri hrách.
a či mi bude stačiť amd 5200+ ku karte ati 3850. vďaka.
AMD a cash pameť
Re: AMD a cash pameť
Mno takto. Na cache by som sa díval ako na poslednú vec.
Pre hry je dôležitá grafická karta. HD3850 je za svoju cenu veľmi fajn.
U AMD procesorov s integrovaným pamäťovým radičom to nieje až také podstatné, akú veľkú cache má daný procesor - skôr aby mal vysokú frekvenciu - 5200+ na 2,6GHz je taktiež fajn, grafiku by som povedal uživí tak akurát.
Ak ale máš už teraz nejaké dvojjadro, tak by si to mohol skôr pretaktovať - investícia do 5200+ sa ti nevyrovná na zvýšení výkonu.
Pre hry je dôležitá grafická karta. HD3850 je za svoju cenu veľmi fajn.
U AMD procesorov s integrovaným pamäťovým radičom to nieje až také podstatné, akú veľkú cache má daný procesor - skôr aby mal vysokú frekvenciu - 5200+ na 2,6GHz je taktiež fajn, grafiku by som povedal uživí tak akurát.
Ak ale máš už teraz nejaké dvojjadro, tak by si to mohol skôr pretaktovať - investícia do 5200+ sa ti nevyrovná na zvýšení výkonu.
- nici
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Feb, 2008, 14:00
teraz mam 3600+ ale doska mi nedovolí pretakt. viac ako na 2.2 s pôvodnych 2.0
- cuculka
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
to asi budes musiet prejst na socket AM2+ nejake dvojadro...idealne je AMD x2 4000+-ked neches vela minat penazi stym ze si taktnes na tych 2.8 az 3.0 GHZ...samozremjem k tomu nejaky chladic....ale najprv si kup GK a daj ju do tvojho kompu a ked budes s vykonom spokojny nemusis nic menit...ked sa ti to nebude pacit tak si urobis upgrade
Kúpila som v obchode nejakú jazmínovú ryžu sedemtisícšesťsto X ,ktorá je položená na Haj-Tech lopáriku AM päť Aršok, či ako sa to vyslovuje, spolu s 256 000 000 000 bitov pamätania Krála kameňov . To som odviezla jednou terou , voláme ju Strašiak Apačov a k nej máme aj vlečku ,ktorá ma tri vrtule ,tuším rok výroby siedmeho deviaty o nula nula východného času. Na tu vlečku treba minimálne 1.073 konských síl , z uložením motora v tvare XTX. A pri tom sa pozeráme na krajinku cez čelné sklo o šírke tritisíc milimetrov.
Samozrejme ,štebotavé zvuky polovodičov počúvame z každej strany ,len si pritom treba dávať pozor na tých pätnásť kanálov po ceste, tak že po tme radšej nikam nechodím .
Samozrejme ,štebotavé zvuky polovodičov počúvame z každej strany ,len si pritom treba dávať pozor na tých pätnásť kanálov po ceste, tak že po tme radšej nikam nechodím .
- nici
- Nový používateľ
no ja mam socket AM2 a AMD 3600+ je X2 ( 2 x 2G) tak asi zoberiem tu 5200+ dik za odpovede
ber jedine 65 nm . 5000+ BE idealne.... a stoji par korun.
6400+ BE sa neoplati lebo:
-vysoke tpd
-vela tepla
-vysoke teploty
-nenataktujes dohromady nic.....
5200+ sa neoplati pri cene 5000+ BE ktoru aj na shit doske das na 3000hz na def V a so stastim aj na 3,4 ghz
cize asi tak
A u AMD na velkosti cache moc nezalezi ako u konkurencie!
6400+ BE sa neoplati lebo:
-vysoke tpd
-vela tepla
-vysoke teploty
-nenataktujes dohromady nic.....
5200+ sa neoplati pri cene 5000+ BE ktoru aj na shit doske das na 3000hz na def V a so stastim aj na 3,4 ghz
cize asi tak
A u AMD na velkosti cache moc nezalezi ako u konkurencie!
- nici
- Nový používateľ
Tak asi preto je zdanlivo paradoxne 5000+ lacnejšia ako 5200+ . Dík ešte som ju nekúpil mali už zatvorené.
potvrdzujem (sice 4200+) ide to krasne pretaktovatcuculka napísal:to asi budes musiet prejst na socket AM2+ nejake dvojadro...idealne je AMD x2 4000+-ked neches vela minat penazi stym ze si taktnes na tych 2.8 az 3.0 GHZ...
Gigabyte GA-M52L-S3 II AMD Athlon X2 4200+ Windsor (2,2ghz @ 2,9ghz) II ATI/AMD Sapphire HD3850 512Mb II KME 400W II 2x1Gb Kingston 800mhz CL5 II Arctic Cooling Freezer 64 pro PWM II LG H55L LS II Projekt WoodCase in progress
- nici
- Nový používateľ
tak už mam tu 5000+ BE zatiaľ pretakt. na 2x3 G cena 2100sk - spokojnosť (po oede som zistil že sú v ageme a večer už boli nedostupné ale stihol som)