Zdravim,
vie niekto poradit, kde a za kolko sa da kupit "teplovodiva guma"?
Ja viem, znie to ako blbost, ale mam pocit, ze som to tu kdesi uz videl, ale vyhladavanie je dake divne, neukazuje vysledky...
Dovod:
kupil som SATA disk, WD 6400AAKS, dal som ho do ICY DOCK, zapojil (zatial cez USB) a ten disk po troch hodinach, v podstate idle, ked ho vyberiem je skoro horuci. Sice ho v ruke udrzim, ale je to len o nieco menej ako je horuci plech na aute na slnku. Totiz medzi tym hlinikovym boxom a diskom je vzduchova medzera a prenos tepla tym padom mizerny.
Tu gumu by som tam rad napchal. Ale ak viete dake lepsie riesenie, sem s nim!
disk v boxe sa sialene hreje
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: disk v boxe sa sialene hreje
Zapinat disk iba ked ho potrebujes, Myslim to uplne vazne, 3.5" disky budu mat vzdy takyto problem, ten ramcek to jednoducho neuchladi.satyr_ik napísal:Tu gumu by som tam rad napchal. Ale ak viete dake lepsie riesenie, sem s nim!
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
dobre by bolo, keby si uviedol ake ma teploty .. ak do 45-50°C tak je to v pohode (ze Toman )
zisti cez everest, hd tune atd..
zisti cez everest, hd tune atd..
HD tune meria aj teplotu disku zapojeneho cez USB? Lebo v Evereste sa mi ho najst nepodarilo, zobrazuje mi tu iba teplotu disku zapojeneho priamo v PC :-| a aj to sa mi zda byt vela... 45°C, ved je priamo pred nim 12cm ventilator...
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
cez eSATA by ti mohlo ukázať teplotu disku (nie som si istý).. btw.. 45° je ešte v pohode (WD hrejú viac)