Problém s Asus M2N8-VMX a updatom bios-u
Problém s Asus M2N8-VMX a updatom bios-u
Mam dosku Asus M2N8-VMX a nefunguje na nej rsp. neberie procesor AMD Athlon64 X2 6000+. Aktualizoval som bios "1202" a aj napriek tomu nema pren podporu. Starsi 1007 ma, ale uz z toho novsieho 1202 nechce vratit spat. A cez dos neviem updatovat...poradte mi prosim, ako mam postupovat. Vdaka...
Re: Problém s Asus M2N8-VMX a updatom bios-u
Tu mas nieco a flashovani cez DOS http://www.svethardware.cz/art_doc-73AA ... 0ADE7.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Cez EZ flash si skusal???Ak nejde tak jedina moznost je DOS.Ale aj tak sa mi velmi nezda ze starsi bios ma podporu a novy nema,najskor si nieco zle vycital.Aj ked "experti" z ASUSU su schopny vsetkeho
Cez EZ flash si skusal???Ak nejde tak jedina moznost je DOS.Ale aj tak sa mi velmi nezda ze starsi bios ma podporu a novy nema,najskor si nieco zle vycital.Aj ked "experti" z ASUSU su schopny vsetkeho
PC: NULL
LAPTOP: Lenovo ThinkPad T450
TV: Panasonic TX-55AS650
LAPTOP: Lenovo ThinkPad T450
TV: Panasonic TX-55AS650
EZ Flash som skusal, presne podla navodu na asus.com. Nabehol program a aj nacital bios z diskety. Napisalo Completed a hned potom chyba, ze bios je stary...Povodne tam bol este prvy bios. Tak som hned cez Win. dal najnovsi a restartoval, nabehol POST a napisalo ze tento CPU (X2 6000+) nema podporu. Ten novy bios totiz bol stavany iba na tie nove LE a 45W CPU. Pre starsie nemal podporu...Tak som chcel dat taky co podporu na 6000+ ma. A to je verzia 1007, no bohuzial ma nechce vratit.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Toto je večný problém ASUS dosiek, ktoré odmietajú čatokrát možnosť vrátenia sa na starú verziu BIOSu.
Čo Ti môžem odporučiť:
Za prvé: Neflashuj BIOS, pokiaľ nemáš problém.
Za druhé, vytvor si Bootovaciu disketu, na ktorú nahráš AFUDOS a príslušný BIOS a jednoducho flashneš cez DOS.
Vieš, kde si spravil chybu? Athlon X2 6000+ totiž podporuje až BIOS 1004, takže si láskavo flashni 1004.
Čo Ti môžem odporučiť:
Za druhé, vytvor si Bootovaciu disketu, na ktorú nahráš AFUDOS a príslušný BIOS a jednoducho flashneš cez DOS.
Vieš, kde si spravil chybu? Athlon X2 6000+ totiž podporuje až BIOS 1004, takže si láskavo flashni 1004.
Spoiler: ukázať
[quote="andydul"]Toto je večný problém ASUS dosiek, ktoré odmietajú čatokrát možnosť vrátenia sa na starú verziu BIOSu.
Čo Ti môžem odporučiť:
Vieš, kde si spravil chybu? Athlon X2 6000+ totiž podporuje až BIOS 1004, takže si láskavo flashni 1004.[/quote
No, nerob zo mna blbca . Ak si tam pozeral (na stranku ASUS) co si cenim, tak vies ze spravne to funguje az pod verziou 1007. Skusal som aj Afudos s tou bootovacou disketou a biosom (1007). Nieco urobilo a nakoniec napisalo "error" ze tento bios je stary...Ide ma uz z toho porazit!!!
Čo Ti môžem odporučiť:
Vieš, kde si spravil chybu? Athlon X2 6000+ totiž podporuje až BIOS 1004, takže si láskavo flashni 1004.[/quote
No, nerob zo mna blbca . Ak si tam pozeral (na stranku ASUS) co si cenim, tak vies ze spravne to funguje az pod verziou 1007. Skusal som aj Afudos s tou bootovacou disketou a biosom (1007). Nieco urobilo a nakoniec napisalo "error" ze tento bios je stary...Ide ma uz z toho porazit!!!
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
ASUS sú dementi, v Supporte majú niečo iné ako v Downloade priamo pre dosku.
Vyskúšaj flashnúť ešte 1108, aj keď je to asi zbytočné, skrátka sa musíš zmieriť so super najnovším BIOSom, v ktorom "zabudli" na Athlona 6000+
Vyskúšaj flashnúť ešte 1108, aj keď je to asi zbytočné, skrátka sa musíš zmieriť so super najnovším BIOSom, v ktorom "zabudli" na Athlona 6000+
Uz to asi tak vyzera...Mozem tu 6000+ vyhodit...
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Jedine napísať priamo ASUSu, aký máš problém a počkať pol roka na nový BIOS...
Zo strany Asus-u je to fakt neferove. Inak podarilo sa mi nakoniec flashnut ten bios. Dal som tam 1004,1007,1107 aj 1108 a ani jeden tu 6000+ nebral.......
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ja som práve skúšal flashnúť jeden starší BIOS, lebo som chcellničo vyskúšať a nedalo sa ani cez EZ Flash, ani cez DOS, vždy pri kontrole súboru vypísal, že je BIOS starší než aktuálny a odchod...